Пишні оладки на тані

Для любителів домашніх оладок пропоную замісити тісто для них на такому кисломолочному напої, як тан. Пишні оладки на тані – чудовий варіант для сніданку!

Для любителів домашніх оладок пропоную замісити тісто для них на такому кисломолочному напої, як тан. Випічка на сковороді виходить смачною, пишною та апетитною. Такі пишні оладки на тані – чудовий варіант для ранкового перекушування! Залежно від ваших уподобань до столу запропонувати оладки на тані можна зі сметаною або солодким соусом. Щоб тісто вийшло "вдалим", а самі оладки – пишними, заздалегідь дістаньте тан і яйце з холодильника, щоб продукти стали кімнатною температурою.

Інгредієнти

  • Тан: 250 мл
  • Цукор: 2 ст. ложки (за смаком)
  • Сіль: щіпка
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)

Приготування

Для рецепту підготуємо потрібні продукти. Кількість цукру – на ваш смак. Додатково до складу тесту для оладок додати ванілін для аромату.

У миску розбиваємо яйце. Всипаємо до нього потрібну порцію цукру та щіпку солі. Віночком інгредієнти збиваємо до однорідного складу.

У яєчний склад, що вийшов, вливаємо тан і відразу ж підсипаємо соду. Перемішуємо вміст у мисці.

У рідку основу додаємо невеликими частинами борошно, що просіює.

Інгредієнти розмішуємо так, щоб у результаті вийшло тісто, яке буде по консистенції схожим на сметану.

На сковороду вливаємо олію і чекаємо, поки вона прогріється. Тісто викладаємо на сковороду столовою ложкою у формі круглих або овальних оладок.

Сковороду накриваємо кришкою. Смажимо оладки на тані з кожного боку приблизно по 2-3 хвилини на помірному нагріванні плити.

Смачні оладки на тані подаємо одразу на стіл. Всім смачного!