Для любителів домашніх оладок пропоную замісити тісто для них на такому кисломолочному напої, як тан. Випічка на сковороді виходить смачною, пишною та апетитною. Такі пишні оладки на тані – чудовий варіант для ранкового перекушування! Залежно від ваших уподобань до столу запропонувати оладки на тані можна зі сметаною або солодким соусом. Щоб тісто вийшло "вдалим", а самі оладки – пишними, заздалегідь дістаньте тан і яйце з холодильника, щоб продукти стали кімнатною температурою.
Інгредієнти
- Тан: 250 мл
- Цукор: 2 ст. ложки (за смаком)
- Сіль: щіпка
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 200 г
- Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)
Приготування
Для рецепту підготуємо потрібні продукти. Кількість цукру – на ваш смак. Додатково до складу тесту для оладок додати ванілін для аромату.
У миску розбиваємо яйце. Всипаємо до нього потрібну порцію цукру та щіпку солі. Віночком інгредієнти збиваємо до однорідного складу.
У яєчний склад, що вийшов, вливаємо тан і відразу ж підсипаємо соду. Перемішуємо вміст у мисці.
У рідку основу додаємо невеликими частинами борошно, що просіює.
Інгредієнти розмішуємо так, щоб у результаті вийшло тісто, яке буде по консистенції схожим на сметану.
На сковороду вливаємо олію і чекаємо, поки вона прогріється. Тісто викладаємо на сковороду столовою ложкою у формі круглих або овальних оладок.
Сковороду накриваємо кришкою. Смажимо оладки на тані з кожного боку приблизно по 2-3 хвилини на помірному нагріванні плити.
Смачні оладки на тані подаємо одразу на стіл. Всім смачного!