Якщо ви шанувальник гострих закусок з доступних інгредієнтів, то пропоную покроковий рецепт редьки корейською, яка буде актуальна і на святковому столі, і в буденному меню. У такій закусці основний інгредієнт – зелена редька. Цей коренеплід доповнений пікантними спеціями та заправкою, завдяки яким звичайна редька перетворюється на дивовижну страву з гострою смаковою ноткою.
Щоб подрібнена редька ввібрала смак використовуваних спецій, закуску потрібно витримати практично добу в холодильнику в закритій тарі. Але я знімаю пробу вже через 3-4 години, все одно виходить апетитно та смачно!
Інгредієнти
- Редька зелена: 150 г
- Часник: 1 часточка
- Оцет: 1 ч. ложка (рисовий)
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Цукор: 0.5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Ось інгредієнти для пікантної закуски. З редьки зрізаємо хвостик, очищаємо, ополіскуємо під холодною водою. З часникового зубка видаляємо лушпиння. Відміряємо спеції у потрібній кількості.
Для гострої закуски редьку подрібнюємо у формі тонкої соломки. Можна скористатися спеціальною теркою для моркви корейською.
До нарізки з редьки підсипаємо мелену паприку та коріандр.
Далі додаємо цукровий пісок, присмачуємо до смаку сіллю та чорним меленим перчиком.
На черзі – часникова часточка. Пропускаємо її через прес або просто дрібно натираємо.
До редьки вливаємо рисовий оцет. Перемішуємо нарізку з редьки з укусом та спеціями.
До складу закуски вводимо олію.
Інгредієнти ще раз добре перемішуємо. Тару щільно закриваємо кришкою та відправляємо закуску в холодильник. Маринуємо протягом доби.
Пікантна редька корейською готова до дегустації! Смачного!