Редька по-корейськи

Якщо ви шанувальник гострих закусок з доступних інгредієнтів, то пропоную рецепт редьки корейською, яка буде актуальна і на святковому столі, і в будні.

Якщо ви шанувальник гострих закусок з доступних інгредієнтів, то пропоную покроковий рецепт редьки корейською, яка буде актуальна і на святковому столі, і в буденному меню. У такій закусці основний інгредієнт – зелена редька. Цей коренеплід доповнений пікантними спеціями та заправкою, завдяки яким звичайна редька перетворюється на дивовижну страву з гострою смаковою ноткою.

Щоб подрібнена редька ввібрала смак використовуваних спецій, закуску потрібно витримати практично добу в холодильнику в закритій тарі. Але я знімаю пробу вже через 3-4 години, все одно виходить апетитно та смачно!

Інгредієнти

  • Редька зелена: 150 г
  • Часник: 1 часточка
  • Оцет: 1 ч. ложка (рисовий)
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Цукор: 0.5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Ось інгредієнти для пікантної закуски. З редьки зрізаємо хвостик, очищаємо, ополіскуємо під холодною водою. З часникового зубка видаляємо лушпиння. Відміряємо спеції у потрібній кількості.

Для гострої закуски редьку подрібнюємо у формі тонкої соломки. Можна скористатися спеціальною теркою для моркви корейською.

До нарізки з редьки підсипаємо мелену паприку та коріандр.

Далі додаємо цукровий пісок, присмачуємо до смаку сіллю та чорним меленим перчиком.

На черзі – часникова часточка. Пропускаємо її через прес або просто дрібно натираємо.

До редьки вливаємо рисовий оцет. Перемішуємо нарізку з редьки з укусом та спеціями.

До складу закуски вводимо олію.

Інгредієнти ще раз добре перемішуємо. Тару щільно закриваємо кришкою та відправляємо закуску в холодильник. Маринуємо протягом доби.

Пікантна редька корейською готова до дегустації! Смачного!