Рулет із листкового тіста з капустою та грибами

З листкового тіста можна приготувати різноманітну випічку. Пропоную зробити рулет із листкового тіста з капустою та грибами, який виходить ситним та апетитним.

З готового листкового тіста можна приготувати в духовці найрізноманітнішу випічку. Пропоную зробити рулет із листкового тіста з капустою та грибами, який виходить ситним та апетитним. Шматком такого рулету можна перекусити протягом дня або взяти з собою на дорогу, на пікнік. Для рецепту я використовувала свіжу білокачанну капусту та свіжі печериці. Ось кулінарні подробиці приготування листкового рулету.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 250 г
  • Капуста білокачанна: 200 г
  • Печериці свіжі: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Жовток яєчний: 1 шт. (Для змащування рулету)
  • Кунжут: 1 ч. ложка (за бажанням)

Приготування

Щоб спекти в духовці рулет із листкового тіста з капустою та грибами, підготуємо зазначені інгредієнти. Цибулю очищаємо, гриби обполіскуємо під проточною водою від забруднень.

Нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Розігріваємо на сковороді олію і додаємо нарізку з цибулі. Обсмажуємо шматочки цибулі 2-3 хвилини, періодично перемішуємо.

До цибулі перекладаємо нашатковану тонкими смужками капусту. Вміст відразу солимо і присмачуємо меленими спеціями. Перемішуємо інгредієнти та смажимо протягом 10 хвилин.

До капусти переправляємо печериці, нарізані кубиком. Інгредієнти перемішуємо та продовжуємо обсмажувати їх ще 7-10 хвилин.

Заздалегідь розморожене листкове тісто викладаємо на пергамент або спеціальний лист для випікання. Тісто розгортаємо в пласт тонше.

На один бік розкочаного пласта поміщаємо рівним шаром капустяно-грибну начинку. Краї тесту трохи підгинаємо до центру.

Тісто з начинкою згортаємо у формі рулету так, щоб шов виявився знизу. Збиваємо жовток, змащуємо поверхню сформованого рулету і за бажанням посипаємо кунжутом.

Заготовку рулету на деку завантажуємо в розігріту до 180 ° духовку на 30-35 хвилин.

Листковий рулет з начинкою з капусти та грибів вийшов соковитим, апетитним та смачним. Усім приємного перекушування!