З готового листкового тіста можна приготувати в духовці найрізноманітнішу випічку. Пропоную зробити рулет із листкового тіста з капустою та грибами, який виходить ситним та апетитним. Шматком такого рулету можна перекусити протягом дня або взяти з собою на дорогу, на пікнік. Для рецепту я використовувала свіжу білокачанну капусту та свіжі печериці. Ось кулінарні подробиці приготування листкового рулету.
Інгредієнти
- Тісто листкове бездрожжеве: 250 г
- Капуста білокачанна: 200 г
- Печериці свіжі: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Жовток яєчний: 1 шт. (Для змащування рулету)
- Кунжут: 1 ч. ложка (за бажанням)
Приготування
Щоб спекти в духовці рулет із листкового тіста з капустою та грибами, підготуємо зазначені інгредієнти. Цибулю очищаємо, гриби обполіскуємо під проточною водою від забруднень.
Нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Розігріваємо на сковороді олію і додаємо нарізку з цибулі. Обсмажуємо шматочки цибулі 2-3 хвилини, періодично перемішуємо.
До цибулі перекладаємо нашатковану тонкими смужками капусту. Вміст відразу солимо і присмачуємо меленими спеціями. Перемішуємо інгредієнти та смажимо протягом 10 хвилин.
До капусти переправляємо печериці, нарізані кубиком. Інгредієнти перемішуємо та продовжуємо обсмажувати їх ще 7-10 хвилин.
Заздалегідь розморожене листкове тісто викладаємо на пергамент або спеціальний лист для випікання. Тісто розгортаємо в пласт тонше.
На один бік розкочаного пласта поміщаємо рівним шаром капустяно-грибну начинку. Краї тесту трохи підгинаємо до центру.
Тісто з начинкою згортаємо у формі рулету так, щоб шов виявився знизу. Збиваємо жовток, змащуємо поверхню сформованого рулету і за бажанням посипаємо кунжутом.
Заготовку рулету на деку завантажуємо в розігріту до 180 ° духовку на 30-35 хвилин.
Листковий рулет з начинкою з капусти та грибів вийшов соковитим, апетитним та смачним. Усім приємного перекушування!