Салат із чорної редьки з морквою та часником

Сьогодні у мене в меню салат із чорної редьки з морквою та часником. Кожен із цих інгредієнтів — справжня криниця вітамінів. Салат виходить смачним та ситним.

Сьогодні у мене в меню салат із коренеплодів — моркви та чорної редьки. Кожен із цих інгредієнтів — справжня криниця вітамінів. Морквину та редьку ми подрібнимо теркою, а потім доповнимо часником, зеленню, заправимо майонезом або сметаною. У складі салату найпростіші продукти, але виходить він смачним, ситним і, безумовно, корисним. Простий у приготуванні салат із чорної редьки з морквою та часником обов'язково має бути у вашому раціоні.

Інгредієнти

  • Редька чорна: 1 шт. (Середня)
  • Морква: 200 г
  • Часник: 3 зубчики
  • Зелень свіжа: 2 гілочки (у мене петрушка)
  • Майонез: 3 ст. ложки (або сметана)
  • Сіль за смаком

Приготування

Щоб зробити салат із чорної редьки з морквою та часником, підготуємо зазначені інгредієнти. Коренеплоди, часник очищаємо. Гілочки зелені обполіскуємо під прохолодною водою.

Почнемо подрібнення інгредієнтів із редьки. Я використовувала шатківницю для овочів по-корейськи. Натерту чорну редьку посипаємо до смаку сіллю. Редьку перетираємо руками. Миску закриваємо кришкою і протягом хвилини інтенсивно струшуємо. Редьку віджимаємо, виливаємо сік.

На черзі — морквина. Її теж натираємо. Заготівлю перекладаємо до редьки.

Гілочки петрушки (або іншої зелені) дрібно нарізаємо, викладаємо в салат.

Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес. Часникову масу переправляємо до інгредієнтів салату.

Заправляємо салат легким майонезом чи сметаною.

Інгредієнти салату перемішуємо. Даємо салату просочитися 10-15 хвилин, а потім подаємо його до столу.

Усім приємного та корисного перекушування!