Сьогодні у мене в меню салат із коренеплодів — моркви та чорної редьки. Кожен із цих інгредієнтів — справжня криниця вітамінів. Морквину та редьку ми подрібнимо теркою, а потім доповнимо часником, зеленню, заправимо майонезом або сметаною. У складі салату найпростіші продукти, але виходить він смачним, ситним і, безумовно, корисним. Простий у приготуванні салат із чорної редьки з морквою та часником обов'язково має бути у вашому раціоні.
Інгредієнти
- Редька чорна: 1 шт. (Середня)
- Морква: 200 г
- Часник: 3 зубчики
- Зелень свіжа: 2 гілочки (у мене петрушка)
- Майонез: 3 ст. ложки (або сметана)
- Сіль за смаком
Приготування
Щоб зробити салат із чорної редьки з морквою та часником, підготуємо зазначені інгредієнти. Коренеплоди, часник очищаємо. Гілочки зелені обполіскуємо під прохолодною водою.
Почнемо подрібнення інгредієнтів із редьки. Я використовувала шатківницю для овочів по-корейськи. Натерту чорну редьку посипаємо до смаку сіллю. Редьку перетираємо руками. Миску закриваємо кришкою і протягом хвилини інтенсивно струшуємо. Редьку віджимаємо, виливаємо сік.
На черзі — морквина. Її теж натираємо. Заготівлю перекладаємо до редьки.
Гілочки петрушки (або іншої зелені) дрібно нарізаємо, викладаємо в салат.
Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес. Часникову масу переправляємо до інгредієнтів салату.
Заправляємо салат легким майонезом чи сметаною.
Інгредієнти салату перемішуємо. Даємо салату просочитися 10-15 хвилин, а потім подаємо його до столу.
Усім приємного та корисного перекушування!