Салат Олівє без майонезу

Пропоную змінити склад заправки олів'є та взяти замість майонезу натуральний грецький йогурт, змішаний із гірчицею та меленими спеціями.

Жодні святкові новорічні посиденьки не обходяться без популярного та затребуваного салату під назвою Олів'є. Як правило, така страва заправляється майонезом. Пропоную змінити склад заправки та взяти замість майонезу натуральний грецький йогурт, змішаний із гірчицею та меленими спеціями. Це не єдина заміна класичного Олів'є. Я замість ковбаси використала відварену яловичину.

Сам покроковий рецепт олів'є без майонезу складності не уявляє, потрібно лише подрібнити інгредієнти, попередньо відваривши деякі з них. Смачний домашній салат Олів'є без майонезу, на мій погляд, навіть смачніший і корисніший за класичний.

Інгредієнти

  • Яловичина варена: 200 г
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Горошок консервований: 4 ст. ложки
  • Огірок маринований: 1-2 шт.
  • Йогурт грецький: 80 г (натуральний)
  • Гірчиця: 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Будь-яка зелень: за перевагою

Приготування

Для приготування Олів'є беремо потрібні продукти за списком. Відварені інгредієнти – картопля, морква, яйця – очищаємо.

Першими інгредієнтами для Олів'є подрібнимо картоплю та морквину. Нарізаємо коренеплоди кубиком.

Аналогічно нарізаємо і маринований огірочок.

Для подрібнення курячих яєць використовуємо ніж або спеціальне яйцерізання.

Відварену яловичину нарізаємо маленькими порційними шматочками.

Горошок із банки спочатку відкидаємо на сито, а потім переправляємо до інгредієнтів у миску.

Щоб приготувати заправку для олів'є, грецький йогурт доповнюємо гірчицею, сіллю та чорним меленим перцем. Перемішуємо, заправка готова.

Викладаємо заправку в миску, перемішуємо інгредієнти.

Смачний олів'є без майонезу з яловичиною готовий, пригощайтеся на здоров'я!