Рибні салати користуються заслуженою увагою господарок. Велику популярність мають салати з горбушею. Найчастіше для рецептів беруть консервовану горбушу, я ж хочу запропонувати варіант салату з малосольним горбушем. Рибу в блюді ми доповнимо відвареною картоплею, морквою, свіжим огірком та яйцями. Апетитний салат з горбушею та яйцем виходить дуже ситним, смачним. Його можна включити і в меню для святкового застілля.
Інгредієнти
- Горбуша: 200 г (малосольна, філе)
- Яйце куряче: 2-3 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для салату заздалегідь потрібно відварити яйця (10 хвилин після закипання) та морквину з картоплею (25-30 хвилин). Дані інгредієнти остудити під крижаною водою та очистити.
Почнемо подрібнення інгредієнтів із картоплі. Нарізаємо бульби дрібними кубиками.
Так само чинимо і з відвареною морквою. Подрібнюємо її кубиками.
На черзі – свіжий огірок. Промиваємо його, обтираємо, зрізаємо хвостики. Нарізаємо кубиками (за розміром також як і попередні інгредієнти).
Додаємо до інгредієнтів салату яйця, нарізані невеликими шматочками.
Філе червоної риби – горбуші – нарізаємо маленькими шматочками і перекладаємо до складу салату.
Викладаємо в салат улюблений майонез.
Інгредієнти салату перемішуємо, знімаємо пробу. Визначившись зі смаком, солимо та перчимо салат.
Коли салат з горбушею та яйцем охолоне, подаємо його на стіл. Всім смачного!