Куряче м'ясо – інгредієнт, що часто використовується для приготування смачних салатів. Цей продукт чудово поєднується з овочами. Я використала цю гастрономічну властивість курятини і зробила салат із солодким перцем та помідорами. Для заправки взяла сметану та майонез. Якщо куряче м'ясо відварити заздалегідь, то нарізка інгредієнтів та збирання салату не забере багато часу. Для рецепту підійде куряча грудка чи м'ясо з інших частин птиці. Смачний салат з куркою, болгарським перцем та помідорами урізноманітнить будь-який перекус.
Інгредієнти
- М'ясо куряче: 130 г (відварене)
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Помідори: 2 шт. (Невеликі)
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Майонез: 1 столова ложка
- Сметана: 1 столова ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти для салату. Перець очищаємо від насіння та перегородок, ополіскуємо. Промиваємо помідори. Краще взяти дрібні плоди з щільною шкіркою.
Почнемо подрібнення з відвареного курячого м'яса. Нарізаємо його тонкими смужками. Можна просто розщепити курятину на волокна.
Цибулю нарізаємо у формі тонких напівкілець. Якщо цибуля гірчить, то краще нарізку спочатку залити окропом на 5 хвилин, а потім промити холодною водою і віджати.
На черзі – солодкий перець. Подрібнюємо його тонкими смужками. Нарізку переправляємо до курки.
У помідорів зрізаємо місце, в якому знаходилася плодоніжка. Розрізаємо помідор на 2 половинки. Потім кожну половинку шаткуємо тонкими скибочками.
Для заправки до складу салату додаємо сметану, майонез. На свій смак солимо та приправляємо меленим перчиком.
Акуратно перемішуємо салат із куркою, і можна відразу запропонувати його до столу.
Смачного та ситного вам перекушування!