З твердим сиром поєднуються багато овочів. Цю гастрономічну якість можна використовувати для приготування простих салатів. Ось покроковий рецепт салату з пекінської капусти з сиром та кукурудзою, який готується на раз-два. Апетитний, легкий салат із сиром та пекінською капустою гарний і як самостійна закуска, і чудово доповнює м'ясні чи курячі страви.
Смачний салат з пекінської капусти з сиром і кукурудзою можна урізноманітнити будь-яким насінням, наприклад, соняшнику або кунжуту. Я використала останній варіант, доповнивши салат світлим кунжутним насінням.
Інгредієнти
- Капуста пекінська: 1/2 шт.
- Сир твердий: 100 г
- Кукурудза (консервована): 5 ст. ложок
- Кріп (свіжий): 3-4 гілочки
- Кунжут: 1 ст. ложка
- Сметана: 3 ст. ложки
- Майонез: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
Приготування
Для апетитного капустяного салату беремо продукти за списком. З пекінської капусти видаляє верхні листи.
На обробну поверхню перекладаємо пекінську капусту та гострим ножем нарізаємо її тонкими стрічками. Капустяну заготовку перекладаємо в салатник.
Для подрібнення сиру краще використовувати тертку з великими поділами. Сирну стружку додаємо до пекінської капусти.
На черзі — зерна солодкої консервованої кукурудзи. Спочатку зливаємо з продукту рідину, а потім додаємо до інгредієнтів.
Гілочки кропу промиваємо під проточною водою, струшуванням зайву рідину і дрібно рубаємо.
В окремій мисці змішуємо сметану та майонез. Соусом, що вийшов, заправляємо компоненти салату. Інгредієнти на свій смак солимо.
Інгредієнти салату між собою добре перемішуємо.
Готовий салат подаємо у тарілці, присипавши зернами кунжуту.
Салат з пекінської капусти з сиром та кукурудзою готовий, пригощайтеся на здоров'я!