Шарлотка з мандаринами та лимоном

Мандарин у багатьох обивателів асоціюється із новорічним святковим столом. А я пропоную приготувати апетитну шарлотку з мандаринами та лимоном.

Мандарин у багатьох обивателів асоціюється із новорічним святковим столом. А я пропоную взяти цей цитрусовий фрукт для приготування смачної шарлотки з лимонною ноткою. Апетитна шарлотка з мандаринами та лимоном виходить з ніжною структурою, просто тане у роті. Такі ласощі ідеально поєднуються з чашкою гарячого чаю або ароматної кави.

Інгредієнти

  • Мандарини: 1-2 шт.
  • Лимон: 0,5 шт.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Цукор: 1 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Ванілін: за смаком

Приготування

За списком відмірюємо потрібні інгредієнти. Ретельно промиваємо лимон.

Оскільки приготування тесту не забере багато часу, то реалізацію рецепту почнемо з очищення цитрусових. Мандарин розбираємо на часточки, видаляємо білі волокна, кісточки та перегородки. Мандаринові часточки нарізаємо невеликими шматочками. З половинки лимона натираємо цедру.

Для замішування тіста візьмемо глибоку ємність. У неї розбиваємо курячі яйця. Міксером або ручним віночком доводимо яйця до складу однорідної суміші.

У однорідну яєчну масу засипаємо цукровий пісок, продовжуючи обертати віночком чи міксером.

Міксер чи віночок можна прибрати. Для подальшого замісу тесту нам знадобиться кулінарна лопатка або ложка. У солодку яєчну масу пропускаємо через дрібне сито борошно разом із розпушувачем для тіста та ароматним ваніліном. Борошно втручаємо в суміш лопаткою.

У ніжне тісто бісквітне додаємо мандаринові шматочки і цедру лимона, перемішуємо.

Я випікала шарлотку з мандаринами у силіконовій круглій формі. Завантажуємо мандаринове тісто у форму.

Заздалегідь прогріваємо пекти до 180 градусів. Відправляємо шарлотку до духовки на 30 хвилин. Під час процесу випікання дверцята духовки не відчиняти, щоб шарлотка не опустилася.

Апетитна шарлотка з мандаринами та лимоном спочатку має охолонути, а потім її вже можна нарізати на порції. Всім смачного та солодкого перекушування!