Приготувати до чаювання смачну шарлотку можна за різними рецептами, використовуючи як начинку не тільки яблука, але інші відповідні фрукти або ягоди. Моя пропозиція для господинь – це шарлотка з варенням, яка не поступається за своїми смаковими якостями традиційному яблучному пирігу.
Кулінарні переваги такого десерту полягають не тільки в простоті та економічності готування. Шарлотка з варенням подобається мені своїм ароматом та смаком. Щоб покроковий рецепт шарлотки з варенням був вдало реалізований, я беру зазвичай солодощі з яблук. Яблучне варення можна замінити на вишневе або персикове, головне, щоб воно було щільною консистенцією.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 4 шт.
- Цукор: 130 г
- Борошно пшеничне: 145 г
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Варення: 2-3 ст. ложки
Приготування
Вимірюємо в потрібній кількості продукти. Відразу визначається з духовкою. Її температурний режим налаштовуємо на 180 градусів.
Заміс тесту почнемо з яєць. Розбиваємо їх по черзі у широку миску.
Потрібно добре перемішати білки із жовтками до однорідного складу. Допоможе міксер чи віночок.
У суміш, що вийшла, з яєць всипаємо цукровий пісок, знову перемішуємо.
У солодку яєчну масу вводимо сипучий продукт – борошно, супроводивши просіювання інгредієнта розпушувачем для тесту.
Змішуємо борошно з|із| яєчною масою, вже використовуючи ложку. Тісто вийти має тягучим, без грудочок.
Тісто для шарлотки, що вийшло, завантажуємо в силіконову форму для випічки.
На тісто поміщаємо варення. У моєму випадку я просто розклала яблучні часточки хаотично.
Форму з тестом ставимо вже у прогріту духовку на півгодини.
Пригощайтеся на здоров'я ніжною шарлоткою із яблучним варенням! Солодкого вам перекушування!