Шарлотка з варенням у духовці

Готуємо з вами до чаювання шарлотку з варенням. Така шарлотка подобається мені своїм ароматом та смаком. У приготуванні пиріг дуже економічний та простий.

Приготувати до чаювання смачну шарлотку можна за різними рецептами, використовуючи як начинку не тільки яблука, але інші відповідні фрукти або ягоди. Моя пропозиція для господинь – це шарлотка з варенням, яка не поступається за своїми смаковими якостями традиційному яблучному пирігу.

Кулінарні переваги такого десерту полягають не тільки в простоті та економічності готування. Шарлотка з варенням подобається мені своїм ароматом та смаком. Щоб покроковий рецепт шарлотки з варенням був вдало реалізований, я беру зазвичай солодощі з яблук. Яблучне варення можна замінити на вишневе або персикове, головне, щоб воно було щільною консистенцією.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 4 шт.
  • Цукор: 130 г
  • Борошно пшеничне: 145 г
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Варення: 2-3 ст. ложки

Приготування

Вимірюємо в потрібній кількості продукти. Відразу визначається з духовкою. Її температурний режим налаштовуємо на 180 градусів.

Заміс тесту почнемо з яєць. Розбиваємо їх по черзі у широку миску.

Потрібно добре перемішати білки із жовтками до однорідного складу. Допоможе міксер чи віночок.

У суміш, що вийшла, з яєць всипаємо цукровий пісок, знову перемішуємо.

У солодку яєчну масу вводимо сипучий продукт – борошно, супроводивши просіювання інгредієнта розпушувачем для тесту.

Змішуємо борошно з|із| яєчною масою, вже використовуючи ложку. Тісто вийти має тягучим, без грудочок.

Тісто для шарлотки, що вийшло, завантажуємо в силіконову форму для випічки.

На тісто поміщаємо варення. У моєму випадку я просто розклала яблучні часточки хаотично.

Форму з тестом ставимо вже у прогріту духовку на півгодини.

Пригощайтеся на здоров'я ніжною шарлоткою із яблучним варенням! Солодкого вам перекушування!