Готове листкове тісто, яке можна придбати в магазині, є вдалою кулінарною знахідкою для господарок. Із цього замороженого напівфабрикату можна зробити смачну випічку. Давайте приготувати шарики з м'ясним фаршем із листкового тіста і подамо їх до столу як ситний перекус. Такі шарування можна взяти з собою в дорогу або на пікнік.
Інгредієнти
- Тісто листкове бездрожжеве: 500 г
- Фарш м'ясний: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Приправа для фаршу: 0,5 чайної ложки
- Жовток яєчний: 1 шт.
- Кунжут: 1 столова ложка (чорний або білий)
Приготування
Підготуємо інгредієнти. Заздалегідь тісто дістаємо з морозилки та залишаємо розморожуватись при кімнатній температурі. Фарш може бути будь-яким. Я використала яловичий. Очищаємо цибулину.
Для начинки перекладаємо м'ясний фарш у миску. Додаємо до нього цибулю, подрібнену шматочками. Всипаємо приправу, солимо на смак і перчимо.
Змішуємо добре інгредієнти між собою. Начинка для верств готова.
Пласти тесту розрізаємо на прямокутники. У мене вийшло 8 штук.
Стіл припорошити трохи борошном. Кожен шматочок тіста розкотіть у квадрат. На один бік заготовки викладаємо порцію начинки тонким шаром.
Формуємо шарування так: краї скріплюємо щільно і притискаємо вилкою. На поверхні робимо також вилкою проколи.
Деко застилаємо пекарським папером. Розміщуємо шарики на деку. Збиваємо жовток і змащуємо їм слойки. Поверхня шарів посипаємо кунжутом.
Завантажуємо шари з м'ясним фаршем у духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.
Пригощайтеся на здоров'я, приємного всім і ситного перекушування!