Шари з мясним фаршем

Давайте приготувати шарики з м'ясним фаршем із листкового тіста і подамо їх до столу як ситний перекус. Такі шарування можна взяти з собою в дорогу або на пікнік.

Готове листкове тісто, яке можна придбати в магазині, є вдалою кулінарною знахідкою для господарок. Із цього замороженого напівфабрикату можна зробити смачну випічку. Давайте приготувати шарики з м'ясним фаршем із листкового тіста і подамо їх до столу як ситний перекус. Такі шарування можна взяти з собою в дорогу або на пікнік.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 500 г
  • Фарш м'ясний: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Приправа для фаршу: 0,5 чайної ложки
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Кунжут: 1 столова ложка (чорний або білий)

Приготування

Підготуємо інгредієнти. Заздалегідь тісто дістаємо з морозилки та залишаємо розморожуватись при кімнатній температурі. Фарш може бути будь-яким. Я використала яловичий. Очищаємо цибулину.

Для начинки перекладаємо м'ясний фарш у миску. Додаємо до нього цибулю, подрібнену шматочками. Всипаємо приправу, солимо на смак і перчимо.

Змішуємо добре інгредієнти між собою. Начинка для верств готова.

Пласти тесту розрізаємо на прямокутники. У мене вийшло 8 штук.

Стіл припорошити трохи борошном. Кожен шматочок тіста розкотіть у квадрат. На один бік заготовки викладаємо порцію начинки тонким шаром.

Формуємо шарування так: краї скріплюємо щільно і притискаємо вилкою. На поверхні робимо також вилкою проколи.

Деко застилаємо пекарським папером. Розміщуємо шарики на деку. Збиваємо жовток і змащуємо їм слойки. Поверхня шарів посипаємо кунжутом.

Завантажуємо шари з м'ясним фаршем у духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.

Пригощайтеся на здоров'я, приємного всім і ситного перекушування!