Шашлик з курки в майонезі на деку

Основний інгредієнт – ціла куряча тушка. Ми розрубаємо її, замаринуємо в майонезі з додаванням спецій для шашлику, а потім приготуємо в духовці.

Практично всі люблять шашлик, у тому числі курячий. Щоправда, не завжди є можливість виїхати для приготування соковитого курячого шашлику на природу, щоб зробити його на мангалі. Пропоную вам альтернативний варіант – смачний шашлик з курки в майонезі на деку, який готується, як можна здогадатися, в домашніх умовах у духовці.

Основний інгредієнт – ціла куряча тушка. Ми розрубаємо її, замаринуємо в майонезі з додаванням спецій для шашлику, а потім приготуємо в духовці.

Нескладний покроковий рецепт шашлику з курки в майонезі на деці стане вам у нагоді для сімейних посиденьок або зустрічей з друзями.

Інгредієнти

  • Курка: 1 шт. (ціла)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Майонез: 100 г
  • Соус соєвий: 50 мл
  • Приправа для шашлику: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: 20 мл

Приготування

Для курячого шашлику на деку в духовці беремо потрібні продукти. Куряча тушка має бути в розмороженому стані. Спеціальну приправу для шашлику можна замінити сумішшю мелених спецій.

Для домашнього шашлику курку нарізаємо (рубаємо) порційними шматочками приблизно однакового розміру. Шкіру бажано видалити. Заготівлю з курки перекладаємо у широку миску.

Цибулю, очищену від лушпиння, для маринування курячих шматочків нарізаємо широкими кільцями. Нарізку додаємо в миску.

До інгредієнтів перекладаємо порцію майонезу та додаємо соєвий соус.

Орієнтуючись на свої смакові уподобання, вміст у мисці приправляємо за смаком сіллю та приправою для шашлику. Майте на увазі, що деякі готові приправи для маринування шашлику вже містять сіль, так що не переборщіть з цією спецією.

Курячі шматочки ретельно перемішуємо, щоб кожен із них покрився спеціями та майонезом.

Накриваємо миску із заготівлею з курки для шашлику харчовою плівкою і ставимо маринуватися в прохолодне місце мінімум на 2 години (більше краще).

Дно дека змащуємо олією. Укладаємо на нього замаринований шашлик із курки в майонезі.

Курячий шашлик у майонезі на деку запікаємо 45-50 хвилин, виставивши температурний режим на 190 градусів.

Соковитий шашлик із хрусткою скоринкою з курки в майонезі приготовлений, пригощайтеся на здоров'я!