Щи з яловичиною та капустою

Щоб зварити смачні щі з яловичиною та капустою, достатньо дотримуватись простої технології. Скористайтеся цим покроковим рецептом і результат вас порадує!

Ідеальні смачні щі – мрія кожної господині. Щоб зварити смачні борщ із яловичиною та білокачанною капустою, вам не потрібно знати кулінарні премудрості, достатньо дотримуватися простої технології.

Ось покроковий рецепт щеї з яловичиною та білокачанною капустою, якою я користуюся. Результат завжди тішить! Щи виходять із насиченим смаком, а на додачу з м'якими пампушками чи сметаною — взагалі смакота!

Інгредієнти

  • Яловичина: 300 г
  • Капуста білокачанна: 350 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Помідори: 2 шт.
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Картопля: 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за перевагою
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 2 л

Приготування

Для варіння щей готуємо потрібні інгредієнти. М'ясо можна взяти на кістки.

М'ясо завантажуємо в об'ємну каструлю, вливаємо воду (я іноді варю бульйон у мультиварці). Готуємо м'ясний бульйон, наприкінці м'ясо витягаємо. Час варіння залежить від якості яловичини. Бульйон, що вийшов, присолюємо на свій смак. Продовжуємо варити щи далі.

Перший інгредієнт для капусти — капуста. Знявши поверхневі листи, рубаємо її тонкими стрічками, які одразу переправляємо в бульйон.

На черзі — очищена картопля. Бульби для щій нарізаємо у формі брусків. Дрібну картоплю можна розділити ножем на четвертинки. Закидаємо картопляну нарізку в каструлю.

Доповнимо склад нашої гарячої страви овочами. Натираємо морквину, цибулю рубаємо шматочками невеликого розміру. Я взяла цього разу цибуля фіолетова, але і звичайна підійде, звичайно ж. Помідор подрібнила скибочками.

Подрібнені овочі викладаємо для обсмажування на сковороду, в якій спочатку прогріваємо олію. Мучимо овочі разом до м'якості. Морквина з цибулею та помідорами приготувалися. Викладаємо овочі в борщ. Продовжуємо спільне варіння ще протягом 10 чи 15 хвилин. У процесі варіння доповнюємо інгредієнти нарізаним м'ясом.

Вже практично в кінці приготування додаємо в щи з яловичиною мелені спеції на смак, лавровий листок і зелень. У мене були свіжі гілочки кропу, дозволяється взяти зелень сушену або заморожену.

Приготовлені ситні щі подаємо до столу зі сметаною (майонезом). Частуйтесь на здоров'я!