Для любителів фруктових солодощів пропоную спекти смачний десерт «за участю» апельсина та банана. Моя кулінарна ідея – це швидкий апельсиновий пиріг з бананом, який урізноманітнить чайні посиденьки. Основа пирога – бісквітне тісто на яйцях, цукрі, муці. На виході випічка виходить пишною, з повітряною структурою. А присутність шматочків апельсина та банана в пирозі роблять його привабливим та апетитним.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Цукор: 1 ст.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Сіль: щіпка
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Апельсин: 1 шт.
- Банан: 1 шт.
Приготування
Вимірюємо продукти у потрібній кількості. Для замісу бісквітного тесту знадобиться глибока миска та міксер. Апельсин краще підготувати заздалегідь, а саме очистити його від шкірки, видалити білі перегородки і кісточки, нарізати невеликими шматочками.
У миску розбиваємо курячі яйця. Підсипаємо до них цукровий пісок та сіль.
Інгредієнти збиваємо протягом 3-4 хвилин на високій швидкості. У результаті має вийти повітряна маса.
У солодку яєчну масу просіюємо пшеничне борошно разом з розпушувачем.
Акуратно втручаємо борошно в пишну масу за допомогою кулінарної лопатки. Рухи повинні бути знизу вгору за годинниковою стрілкою. Бісквітне тісто виходить тягучою консистенцією.
Додаємо в тісто апельсинові шматочки. Знову перемішуємо тісто акуратно лопаткою.
Форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|. Тісто завантажуємо у форму, зверху розподіляємо шматочки банана.
Заздалегідь прогріваємо духовку, виставивши температурний режим на 180 градусів. Готуємо пиріг 30 хвилин, не відкриваючи дверцята духовки.
Коли апельсиновий пиріг з бананом охолоне, нарізаємо його порціями і подаємо з чашкою чаю чи кави. Приємного та смачного перекушування!