Тісто в цих пиріжках просте дріжджове, а начинка — з курячого фаршу, рису та обсмаженої цибулі. В результаті виходять дуже смачні та ситні пиріжки. Приготувати їх не складніше, ніж будь-які інші.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 500 г
- Молоко: 1,5 склянки
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сухі дріжджі: 7 г
- М'ясо куряче: 500 г
- Рис: 100 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: для смаження
- Сіль за смаком
- Чорний перець: за смаком
Приготування
Готуємо усі потрібні інгредієнти.
Щоб приготувати тісто дріжджове, спочатку потрібно завести опару. Для цього в простору миску наливається злегка підігріте молоко, додається цукор, дріжджі та 150-200 г просіяного борошна. Маса добре перемішується і ставиться у тепле місце для підйому.
Залежно від якості дріжджів опара підніметься хвилин за 25-40.
У опару, що піднялася, додається сіль і поступово всипається решта борошна. Замішується не надто туге, але й рідке тісто. Потрібно залишити його хвилин на 20 для вистоювання.
Для приготування начинки потрібно відварити окремо курку та рис. Потім куряче м'ясо відокремлюється від кісток і подрібнюється в м'ясорубці. Цибуля дрібно нарізається і обсмажується до золотистості.
У чашку викладається курячий фарш, відварений рис, обсмажену цибулю, трохи меленого перцю. Все перемішується, солиться за смаком і для соковитості додається невелика кількість курячого бульйону, тому що без нього начинка буде занадто сухою.
Готове тісто поділяється на невеликі шматочки, з яких скочуються колобки, розміром з волоський горіх. Потім вони розкочуються качалкою в коржик, на середину коржика кладеться начинка, приблизно столова ложка, і краї щільно защипуються. Пиріжки опускають у гарячу олію швом донизу і обсмажують до зарум'янювання з кожного боку.
Пиріжки з куркою та рисом досить енергоємна їжа, ними швидко насичуєшся. Якщо хочеться зробити їх менш калорійними, можна використовувати не смаження, а випікання в духовці. У цьому випадку поверхню пиріжків потрібно змастити яйцем, щоб вийшла апетитна рум'яна скоринка.