Свиняча грудинка в рукаві

Якщо вам подобаються м'ясні делікатеси домашнього приготування, то раджу зробити апетитну та смачну страву – свинячу грудинку в рукаві.

Якщо вам подобаються м'ясні делікатеси домашнього приготування, то раджу зробити апетитну та смачну страву зі свинячої грудинки. М'ясо ми спочатку замаринуємо, відправимо запікатись у духовку, а після охолодження вже пригощатимемося. Для приготування потрібно рукав для запікання. Пікантна свиняча грудинка в рукаві підійде і для ситного буденного перекушування зі шматочком хліба, і чудово урізноманітнить м'ясну нарізку до святкового столу.

Інгредієнти

  • Грудинка свиняча: 800 г
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 2 ст. ложки
  • Соус томатний: 2 ст. ложки
  • Часник: 2 зубчики
  • Приправа для свинини: 1 ст. ложка
  • Кмин: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Візьмемо за списком потрібні продукти. Ви можете до складу спецій додати свої улюблені.

Запікати грудинку разом зі шкіркою, тому обов'язково ретельно її промиваємо і зіскоблюємо поверхню ножем. Саму грудинку обполоснути під холодною водою і швидко обсушити паперовими серветками.

Часникові зубки пропускаємо через прес. Додаємо часникову масу до грудинки. На свій смак солимо, присмачуємо меленим чорним перчиком. Додаємо кмин, коріандр, приправу для м'ясних страв.

Далі до грудинки перекладаємо томатний соус гарної якості. Вливаємо яблучний оцет та порцію соєвого соусу.

Починаємо ретельно втирати додані інгредієнти в грудинку. М'ясо повинне повністю покритися спеціями з усіх боків.

Свинячу грудинку перекладаємо в рукав, призначений для запікання страв у духовці. Туго фіксуємо кінці рукава. Залишаємо в такому положенні грудинку маринуватися в прохолодному місці протягом години.

Замариновану грудинку перекладаємо у форму. Завантажуємо форму в прогріту до 190 градусів духовку на 1:00. Запікаємо так: 50 хвилин у рукаві та 10 хвилин, розрізавши рукав.

Грудинку після запікання потрібно охолодити спочатку за кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник приблизно на 1 годину.

Смачна та соковита свиняча грудинка готова. Всім смачного!