Для любителів тонких, ажурних та мереживних млинців пропоную зробити їх за цим рецептом. Домашні тонкі млинці на молоці із содою вдало впишуться у ваш раціон. Такі млинці можна використовувати для фаршування, адже вони легко згортаються та не рвуться.
У рецепті серед інгредієнтів є харчова сода, яку ми загасимо оцтом. Ці два інгредієнти зроблять млинці необхідної структури.
Інгредієнти
- Молоко: 2 ст.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Сода харчова: 1 ч. ложка
- Оцет: 1 ч. ложка (їдальня)
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Приготування
Беремо для рецепту потрібні продукти. Молоко рекомендується прогріти до теплого стану. Орієнтовна температура для молочного продукту – 36-37 градусів.
У зручний посуд вбиваємо по черзі курячі яйця.
Курячі яйця доповнюємо цукровим піском, сіллю та прогрітим молоком.
Харчову соду засипаємо в невелику піалу і гасимо її оцтом.
Соду, яку ми щойно загасили, відправляємо до інших інгредієнтів у миску. Вміст добре перемішуємо.
У однорідний рідкий склад, що вийшов, просіваємо невеликими частинами борошно.
Інгредієнти знову добре перемішуємо так, щоб вийшло тісто млинця без грудочок.
У тісто, що в нас вийшло, вливаємо порцію олії. Знову інгредієнти змішуємо та отримуємо остаточний варіант млинця.
Млинному тесту даємо постояти хвилин 20, щоб зробити його повітряним та пухирчастим. Можна приступати до випікання млинців, розігрівши сковороду на вогні та змастивши її жиром.
Смачні млинці, тісто для яких замішане на молоці та соді, подаємо до столу. Усім приємного перекушування!