Смачний компот на зиму можна приготувати із винограду. Напій виходить у міру солодким, ніжним до смаку. Для заготівлі я взяла виноград із кісточками. При зберіганні такого компоту слід врахувати, що тримати його в прохолодному місці не більше 8 місяців. Про те, як зробити компот із винограду з кісточками на зиму, розповім у цьому рецепті.
Кількість інгредієнтів вказана для банки місткістю 1 л. Банку потрібно простерилізувати зручним способом, а прокип'ятити кришку.
Інгредієнти
- Виноград: 300 г
- Цукор: 100 г
- Вода: 750 мл (приблизно)
- Сік лимонний: 1 ст. ложка
Приготування
Щоб приготувати на зиму компот із винограду із кісточками, візьмемо потрібні інгредієнти.
Виноград знімаємо з гілочок і ретельно промиваємо під проточною водою. Промитий виноград відкидаємо на друшляк.
Підготовлений чистий виноград перекладаємо у банку.
Заливаємо виноград акуратно окропом. Банку прикриваємо кришкою. Залишаємо у такому положенні банку з виноградом на 10 хвилин.
Через цей час приготуємо сироп. У ковшок або невелику каструльку засипаємо вказану кількість цукру. Вливаємо до нього лимонний сік.
Цукор заливаємо водою із банки. Щоб акуратно злити воду із банки, зручно скористатися спеціальною кришкою з отворами. Сироп доводом до кипіння, цукор повинен повністю розчинитись.
Виноград у банці заливаємо приготованим гарячим сиропом. Банку закриваємо кришкою. Перевіряємо заготовку на герметичність, поклавши її на бік і прокрутивши по столу. Банку з компотом остудити повністю, а для зберігання прибираємо в прохолодне місце.
Всім смачного!