Виноградний компот з кісточками на зиму

Смачний компот на зиму можна приготувати із винограду. Напій виходить у міру солодким, ніжним до смаку. Ось покроковий рецепт узвару з винограду з кісточками на зиму.

Смачний компот на зиму можна приготувати із винограду. Напій виходить у міру солодким, ніжним до смаку. Для заготівлі я взяла виноград із кісточками. При зберіганні такого компоту слід врахувати, що тримати його в прохолодному місці не більше 8 місяців. Про те, як зробити компот із винограду з кісточками на зиму, розповім у цьому рецепті.

Кількість інгредієнтів вказана для банки місткістю 1 л. Банку потрібно простерилізувати зручним способом, а прокип'ятити кришку.

Інгредієнти

  • Виноград: 300 г
  • Цукор: 100 г
  • Вода: 750 мл (приблизно)
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка

Приготування

Щоб приготувати на зиму компот із винограду із кісточками, візьмемо потрібні інгредієнти.

Виноград знімаємо з гілочок і ретельно промиваємо під проточною водою. Промитий виноград відкидаємо на друшляк.

Підготовлений чистий виноград перекладаємо у банку.

Заливаємо виноград акуратно окропом. Банку прикриваємо кришкою. Залишаємо у такому положенні банку з виноградом на 10 хвилин.

Через цей час приготуємо сироп. У ковшок або невелику каструльку засипаємо вказану кількість цукру. Вливаємо до нього лимонний сік.

Цукор заливаємо водою із банки. Щоб акуратно злити воду із банки, зручно скористатися спеціальною кришкою з отворами. Сироп доводом до кипіння, цукор повинен повністю розчинитись.

Виноград у банці заливаємо приготованим гарячим сиропом. Банку закриваємо кришкою. Перевіряємо заготовку на герметичність, поклавши її на бік і прокрутивши по столу. Банку з компотом остудити повністю, а для зберігання прибираємо в прохолодне місце.

Всім смачного!