Морквина – "частий гість" у багатьох стравах, серед яких і ситні супи, і смачні другі страви, і закуски, і салати, і навіть випічка. Добре, коли можна моркву, зібрану з грядок, зберігати в пристосованому приміщенні. Якщо в умовах квартири такого місця немає, то можна заморозити морквину та користуватися заготовкою за потребою. Розповім про два способи, як заморожена на зиму морква зберігається в «умовах морозильної камери».
Цей покроковий рецепт замороженої на зиму моркви простий, але користь від нього, повірте мені, є.
Інгредієнти
- Морква: 1 кг і більше
- Пакет для заморозки: скільки потрібно (або силіконові форми)
Приготування
Відбираємо для заморожування моркву, промиваємо коренеплоди. Для рецепту готуємо одноразові мішечки та силіконові формочки, в яких печуть кекси.
Відібрані коренеплоди тонко очищаємо. Мені зручно використовувати для роботи з очищення моркви спеціальну овочерізку. Виходить і швидко, і тонко, і не клопітно. Якщо вам зручно зрізати шкірку ножем – будь ласка.
Для першого способу заморожування я натираю морквину крупно.
Подрібнену морквину розкладаємо в мішечки і забираємо у формі пласта в морозилку.
Решту моркви я вже натираю, вибираючи поділки поменше. Заготівлю розподіляю за силіконовими формами.
Тепер потрібно морквяну стружку у формах залити водою, яка має бути заздалегідь прокип'ячена та охолоджена. Ставимо акуратно форми з морквиною в морозилку.
Коли морквина у формах заморозиться, перекладаємо її задля економії місця в мішечки і знову повертаємо в камеру.
Ось і вся проста заготівля моркви на зиму у морозилці. Коли буде потрібно, дістаємо морквину і готуємо різні страви. Приємного вам клопоту на кухні!