З картоплі можна приготувати велику кількість найрізноманітніших смачних страв. Безперечно, цей коренеплід популярний і затребуваний у буденному та святковому меню. З картопля я пропоную зробити апетитний і пікантний гарнір, приготувавши його в духовці. Моя кулінарна витівка – це запечені картопляні часточки в медово-соєвому маринаді, які чудово доповнять страви з риби, грибів, м'яса та овочів. І в самостійному вигляді такий запечений гарнір із картоплі гарний і синий.
Інгредієнти
- Картопля: 1 кг
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Гірчиця зернова: 3 ст. ложки
- Мед: 1 ст. ложка
- Часник: 4 зубчики
- Суміш італійських трав: за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
Беремо за списком необхідні інгредієнти.
Кожен бульба ретельно (можна навіть щіткою) промиваємо під прохолодною водою. Цілком, не зчищаючи шкірки, перекладаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою і варимо до напівготовності. Після закипання воду посолити на власний смак.
Відварену картоплю поки що відставляємо убік, щоб приготувати для нього маринад. У невелику миску вливаємо соєвий соус, олію, додаємо гірчицю та мед, підсипаємо сушені трави. Додаємо подрібнений пресом часник. Ретельно склад маринаду перемішуємо.
Картопля вже досить охолола, нарізаємо її для подальшого запікання у формі однакових за розміром часточок. Шкірку при цьому з картоплі не зчищаємо.
Заготівлю з картоплі заливаємо медово-соєвим маринадом, перемішуємо і залишаємо так на 10 хвилин.
Замариновані картопляні часточки перекладаємо на лист, який я застелила пергаментним папером.
Завантажуємо лист з картоплею в прогріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. За цей час картопля стане ароматною і підрум'яниться.
Смачний та апетитний картопляний гарнір готовий до подачі, приємного апетиту!