Абрикоси у власному соку на зиму

Для любителів такого фрукта як абрикос пропоную запастись на зиму смачним десертом. Зробити абрикоси у власному соку на зиму зовсім нескладно, впораються навіть молоді господарки.

Для любителів такого фрукта як абрикос пропоную запастись на зиму смачним десертом. Приготуємо абрикоси у власному соку. Така солодка заготівля може використовуватись по-різному. З абрикосового сиропу виходять смачні морси. Також сироп нагоді для просочення тортів і тістечок. Самі абрикоси чудово доповнять морозиво. Зробити абрикоси у власному соку на зиму зовсім нескладно, впораються навіть молоді господарки.

Інгредієнти

  • Абрикоси: 1200 г
  • Цукор: 600-700 г

Приготування

Щоб зробити на зиму абрикоси у власному соку, візьмемо потрібну кількість інгредієнтів. Абрикоси мають бути стиглими, без видимих ушкоджень. Заготовляти абрикоси можна у невеликих баночках об'ємом 0,3-0,5 л. До речі, ретельно промийте скляну тару та простеризуйте разом із кришками.

Абрикоси добре промиваємо під проточною водою. Відкидаємо фрукти на друшляк.

Абрикоси ножем розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Починаємо щільно заповнювати скляну банку абрикосами, пересипаючи фрукти цукром.

Банку з абрикосами накриваємо кришкою. На дно каструлі кладемо тканинну серветку. Ставимо у каструлю банку з абрикосами. Вливаємо в каструлю воду так, щоб вона доходила банку по плічка. Після закипання стерилізуємо 40 хвилин.

Необхідний час стерилізації минув. Обережно, щоб не обпектися, дістаємо банку з абрикосами з води. Щільно закручуємо або закупорюємо банку. Заготівлю перевертаємо на бік, щоб перевірити герметичність.

Після перевірки банку ставимо на кришку. Накидаємо на банку ковдру або плед і повністю остудити. Зберігати абрикоси у власному соку рекомендується у прохолодному місці.

Приємного вам клопоту на кухні та смачних заготовок на зиму!