Аджика з кабачків з томатною пастою на зиму

Для любителів гострих заготовок для зими пропоную зробити аджику. Домашня аджика з кабачків із томатною пастою на зиму підійде для найрізноманітніших страв.

Для любителів гострих заготовок для зими пропоную зробити аджику. Основний інгредієнт для такого соусу в нашому рецепті – це кабачки. При варінні ми доповнимо подрібнену масу з кабачків томатною пастою. Домашня аджика з кабачків з томатною пастою на зиму підійде для найрізноманітніших страв – від бутербродів до м'ясних страв.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить приблизно 1 л аджики.

Інгредієнти

  • Кабачок: 1 кг (очищений)
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Часник: 30 г
  • Олія рослинна: 80 мл
  • Паста томатна: 100 г
  • Оцет 9%: 30 мл
  • Перець червоний: 4 г
  • Цукор: 40 г
  • Сіль: 13 г

Приготування

Підготуємо інгредієнти для рецепту. Очищаємо кабачок від дозрілого насіння та шкірки. З часникових часточок видаляємо лушпиння. Промиваємо солодкий перець, позбавляємо від насіннєвої коробочки.

Підготовлений кабачок та перець перед подрібненням нарізаємо шматочками.

Шматочки кабачка та солодкого перцю прокручуємо через м'ясорубку. Виходить така кабачкова маса.

У кабачковий склад засипаємо цукровий пісок, сіль, червоний мелений перець. Перекладаємо томатну пасту, вливаємо олію. Перемішуємо.

Аджику ставимо на малий вогонь. Доводимо до кипіння. Варимо аджику, періодично перемішуючи, 50 хвилин.

Часникові зубки подрібнюємо за допомогою спеціального пресу. Часникову масу перемішуємо з оцтом.

Часникову заготовку додаємо в аджику, варимо ще 10 хвилин.

Готову аджику поміщаємо в заздалегідь підготовлені банки (обов'язково стерилізуємо їх). Закупорюємо кришками.

Банки з аджикою спочатку остудити під пледом, потім переносимо для зберігання в прохолодне місце. Вдалих вам та смачних заготовок!