Любите похрумтіти смачною капустою? Тоді обов'язково візьміть на озброєння цей покроковий рецепт хрусткої капусти на зиму з оцтом, яку можна зберігати і на полиці в холодильнику, і в коморі поряд з іншими різносолами. Апетитна хрумка капуста на зиму з укусом виходить соковитою, такий варіант заготівлі – відмінна закуска під час ситних перекусів та святкових посиденьок.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 1,5 кг
- Морква: 400 г
- Сіль: 40 г
- Цукор: 50 г
- Перець горошком: 6 шт.
- Лист лавровий: 2 шт.
- Оцет 9%: 5 ст. ложок
- Вода: 1,5 л
Приготування
Для рецепту беремо інгредієнти за списком.
Готуємо капусту, знявши поверхневі листи з качана. Зручним кулінарним способом шаткуємо капусту тонкими стрічками. Я використовую спеціальний ніж. Заготівлю з капусти перекладаємо в об'ємну миску.
Очищену моркву подрібнюємо, використовуючи терку з великими поділками. Приєднуємо морквяну стружку до капусти.
Інгредієнти в мисці добре перемішуємо між собою, злегка притискаючи руками.
Для заготівлі наперед стерилізуємо банки. У чисті підготовлені банки кладемо лавровий лист та горошини перцю.
Наповнюємо банки нашаткованою капустою впереміш з натертою морквою. Дуже краще не утрамбовувати.
Приготуємо маринад для капусти. У невелику каструльку чи сотейник вливаємо воду. Засипаємо потрібну порцію цукрового піску та солі. Коли вода зі спеціями закипить, вливаємо оцет і знімаємо маринад із вогню. Заливаємо їм капусту у банках.
Щільно закручуємо банки з капустою чистими кришками. Накриваємо розносол рушником, чекаємо, поки скло охолоне. Забираємо банки з хрусткою капустою для зберігання в льох (холодильник).
Смачних та апетитних вам капустяних заготовок на зиму!