У кожній родині, я впевнена, є свої улюблені заготівлі для зимових посиденьок. До таких закруток я відношу і кабачки як гриби на зиму, які невибагливі при реалізації рецепту, а смак їх буквально підкорює своєю пікантністю.
Покроковий рецепт кабачків як гриби на зиму підійде і для консервування патисонів, і цукіні. Можна взяти зрілі кабачки (у мене такі), підійдуть і молоденькі плоди.
Інгредієнти
- Кабачок: 1 кг (дозрілий)
- Кріп: 1 пучок
- Часник: 3 зубчики
- Сіль: 1 ст. ложка
- Чорний перець – мелений: 2 тріски
- Цукор: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо інгредієнти. Кабачки очищаємо, видаляємо насіння (якщо молоді плоди, цей крок пропускаємо, тільки промиваємо їх, зрізаючи хвостики). Промиваємо зелень, від лушпиння очищаємо часникові зубчики.
На обробну дошку перекладаємо кабачки, щоби порізати їх у формі невеликих кубиків. Заготовку викладаємо у миску.
Гілочки кропу нарізаємо дрібно без стебел. Зелену нарізку поміщаємо до кабачків.
До заготівлі з кабачків та кропу приєднуємо потовчені часникові пластинки. Засипаємо цукор і сіль, кидаємо пару щіпок меленого перцю. Вливаємо відразу масло та столовий оцет.
Вміст у мисці добре перемішуємо. Кабачки залишаємо маринуватися протягом приблизно 1,5 години. Цього часу вистачить для того, щоб кабачки дали потрібну кількість соку.
Заготівлю з кабачків перекладаємо разом із соком у попередньо стерилізовану тару.
На дно потрібної каструлі поміщає тканинну серветку. На банки накидає кришки і кип'ятимо близько 20-25 хвилин.
Акуратно дістаємо банки із каструлі. Кришки щільно фіксуємо. Заготівлю охолоджуємо під теплою шаллю (ковдрою, пледом), поставивши на кришки. Зберігаємо кабачки як гриби у прохолодній коморі.
Хороших усім заготовок із кабачків!