Ось покроковий рецепт курячих ніжок у кефірі в духовці, які виходять дуже смачними, соковитими та апетитними. Ніжки спочатку маринуються в кефірі з додаванням приправи та часнику, а потім запікаються у духовці під фольгою. Смачні курячі ніжки можна увімкнути у святкове меню. Така гаряча порційна закуска з курячих гомілок чудово поєднується з овочевими салатами, різносолами, картопляним гарніром.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 4-5 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Кефір: 100 мл
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо інгредієнти для рецепту. Я використовувала готову приправу для курки. Але її можна замінити складом із мелених спецій — перцю, паприки, куркуми.
Курячі частини промиваємо перед маринуванням під холодною водою. Відразу обтираємо насухо паперовими рушниками. Гомілки поміщаємо у відповідну ємність.
Очищаємо часникові часточки. Подрібнюємо їх за допомогою часнику або терки. Часникову масу перекладаємо до гомілок.
Курячі голяшки за смаком присмачуємо сіллю. Додаємо приправу для приготування страв з курки.
Заливаємо курячі гомілки кефіром будь-якої жирності.
Курячі частини добре перемішуємо з кефіром та спеціями. Накриваємо ємність харчовою плівкою чи кришкою. Маринуємо ніжки 1-3 години.
Форму для запікання страв змащуємо олією. Укладаємо в ряд замариновані ніжки. Форму накриваємо фольгою. Завантажуємо гомілки в духовку, прогріту до 210 градусів на 25 хвилин.
Після цього фольгу знімаємо, а гомілки знову відправляємо в духовку на 15-20 хвилин.
Апетитні курячі ніжки вийшли з рум'яною скоринкою. Пригощаємось!