Для любителів смачних закусок на зиму з перцю пропоную ще один спосіб його заготівлі. Давайте зробимо лечо по-угорськи на зиму, яке виходить апетитним та соковитим. Рекомендується для рецепту використати перці різного кольору. У мене на момент приготування був тільки зелений перець, але смак лечо від цього зовсім не постраждав.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 2 баночки заготовки по 0,5 л і трохи залишиться для проби. Банки обов'язково мають бути стерилізованими. Кришки прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 1,25 кг
- Пюре томатне: 500 г
- Олія рослинна: 50 мл
- Сіль морська: 1 ч. ложка
- Цукор: 50 г
- Паприка мелена: 1 ч. ложка
- Оцет 9%: 50 мл
Приготування
Підготуємо за списком зазначені інгредієнти. Томатне пюре приготуємо самостійно із свіжих помідорів. Ретельно промиваємо їх.
Помідори нарізаємо шматочками та по черзі відправляємо їх у чашу м'ясорубки. Для подрібнення можна використовувати блендер. Виходить таке томатне пюре (має вийти 500 мл).
Солодкий болгарський перець промиваємо, видаляємо насіннєву коробочку. Нарізаємо перець у формі довгих смужок.
Виготовлене раніше томатне пюре переправляємо в каструлю. Додаємо в пюре цукровий пісок, сіль та паприку. Вливаємо олію та оцет. Перемішуємо та доводимо до кипіння.
Додаємо заготовку із перцю.
Перець варимо у томатному пюрі після закипання приблизно 10 хвилин на помірному нагріванні.
Лечо по-угорськи перекладаємо у стерилізовані банки та закручуємо кришками.
Зберігати можна за кімнатної температури. Банки з лечо ставимо верх дном і накидаємо на них теплу ковдру. Чекаємо, доки банки повністю охолонуть. Лечо по-болгарськи добре зберігається за кімнатної температури.
Смачних вам заготовок!