Багато господарок, які люблять готувати манник, знають, що, хоч пиріг і є простим за рецептурою, не завжди він виходить потрібної кулінарної якості. Я пропоную вам покроковий рецепт манника на сметані з родзинками, які завжди в мене виходять смачними і пишними, з ніжною пухкою структурою. Але для цього я точно дотримуюсь пропорцій, зазначених в інгредієнтах. Наприклад, якщо манки взяти менше, то пиріг вийде «хлипким» і не підніметься. Рекомендується використовувати продукти однакової температури.
Я приготувала манник на сметані з родзинками, також цю випічку можна доповнити ваніліном або цедрою лимону для аромату. Приступаємо.
Інгредієнти
- Сметана: 1 ст. (нежирна)
- Крупа манна: 1 ст.
- Цукор: 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Оцет 9%: 1 ч. ложка
- Родзинки: 1 жменя (без кісточок)
Приготування
За списком готуємо продукти для манника. Родзинки перебираємо, видаляємо хвостики, заливаємо окропом сухофрукт і залишаємо на 10 хвилин. Потім добре промиваємо родзинки та викладаємо на тканий рушник для обсушування.
У робочу миску засипаємо манну крупу. Доповнюємо сипучий продукт нежирною сметаною.
Ложкою або кулінарною лопаткою добре змішуємо манку з молочним продуктом. Густий склад, що вийшов, залишаємо для набухання на 30 хвилин.
В окрему миску вбиваємо курячі яйця. Присипаємо до них цукровий пісок. Використовуючи міксер або віночок, доводимо інгредієнти до пишної однорідної білої маси.
Суміш, що вийшла з цукру і яєць, переливаємо до набряклої манки, перемішуємо.
У підготовлену основу для манника просіюємо борошно пшеничне, інгредієнти між собою перемішуємо.
Тісто, що вийшло, на основі манки доповнюємо содою, яку потрібно загасити оцтом (підійде і лимонний сік).
Доповнюємо склад тесту для манника ізюмом, який ми заздалегідь підготували, перемішуємо.
Виставляємо температурний режим духової шафи на 180 градусів. Підготовлене манне тісто із родзинками переправляємо у форму, призначену для випікання кулінарних виробів.
У духовці манник тримаємо близько 50 хвилин (орієнтуйтеся на властивості духовки). Готовність випічки можна перевірити дерев'яною лучинкою.
Готовий манник на сметані з родзинками охолоджуємо, розрізаємо порціями та подаємо до улюблених напоїв!