Смачні манти з начинкою зі свинячого фаршу просто приготувати в мультиварці, якщо техніка підтримує функцію "на пару". Спочатку замісимо тісто, зробимо начинку, а потім наліпити манти. Апетитні манти зі свининою у мультиварці виходять ситними. Їх можна запропонувати як гаряче для святкового застілля.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 3 ст.
- Вода кип'ячена: 3 ст. (охолоджена)
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Фарш м'ясний: 400 г (зі свинини)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Фарш підійде магазинний або можна прокрутити шматок свинини через м'ясорубку самостійно. Очищаємо цибулю.
У широку миску просіюємо борошно пшеничне. Підсипаємо до неї приблизно чайну ложку солі. Розбиваємо яйце. Вливаємо воду та олію.
Інгредієнти перемішуємо, збираючи в грудку. Продовжуємо замішувати тісто вже на столі. Тісто для мантів має бути еластичним, в міру тугим і не прилипати до долоні. Поки готуватимемо начинку, тісто накрити рушником.
Зробимо начинку. У миску викладаємо фарш зі свинини. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо у фарш цибульну нарізку. Склад солимо за смаком і перчимо.
Добре перемішуємо інгредієнти. Начинка для мант готова.
Тісто ділимо на 4 шматки. Кожен шматок тіста розгортаємо в тонкий (приблизно 2 мм) пласт. За допомогою кільця сервіровки (діаметром 10-11 см) вирізаємо для мантів круглі заготовки.
На кожну заготівлю вміщуємо близько 1 ст. ложки м'ясної начинки.
Орієнтуючись на фото, ліпимо манти.
Піддон для приготування на пару змащуємо шматочком вершкового масла. Розміщуємо на піддоні манти, залишаючи між ними простір.
У знімну чашу мультиварки наливаємо 1 л води. Встановлюємо піддон із мантами. Мультиварку закриваємо кришкою. Включаємо програму "На пару". Час виставляємо на 30 хвилин. Готуємо до закінчення програми.
Смачні та ситні манти зі свининою у мультиварці готові. Приємного для всіх апетиту!