Милі хазяйки, ділюся з вами смачним рецептом приготування на зиму маринованих огірків. Така заготовка з огірків виходить пікантною та соковитою. Огірочки стають у міру гострими та солодкими. Для різносолу наріжемо огірки часточками. Апетитні мариновані огірки часточками на зиму виходять хрусткими – чудова закуска для святкового застілля!
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 2 кг
- Оцет 9%: 0,5 ст. (об'єм склянки 200 мл)
- Цукор: 0,5 ст. (об'єм склянки 200 мл)
- Олія рослинна: 0,5 ст. (об'єм склянки 200 мл)
- Сіль: 50 г
- Часник: 1 ст. ложка (подрібнений)
- Чорний перець – мелений: 0,5 ст. ложки
Приготування
Візьмемо за списком зазначені продукти. Ретельно промиваємо огірки, зрізаємо кінчики із плодів. Очищаємо часник та подрібнюємо його за допомогою спеціального пресу.
Огірки для нашої заготовки нарізаємо на чотири частини. Можна і більшу кількість часточок, якщо огірки великі.
Додаємо до нарізаних огірків цукровий пісок, сіль, мелений чорний перець та пропущений через прес часник. Вливаємо у зазначених пропорціях оцет та олію.
Інгредієнти, що знаходяться в мисці, між собою добре перемішуємо. Залишаємо огірки маринуватися на півтори години. За цей час кілька разів перемішайте склад заготовки.
Нарізані часточками огірки за час маринування виділять велику кількість соку.
Огіркові часточки розкладаємо у стерилізовані банки разом із соком. Підійде тара об'ємом 0,5, 0,75 або 1 л.
Накриваємо банки прокип'яченими кришками. Ставимо банки в каструлю, на дно якої укладаємо тканинну серветку, заливаємо гарячої води і доводимо до кипіння. Стерилізуємо банки з огірковими часточками 20 хвилин.
Банки з огірками закочуємо кришками, перевертаємо їх і обгортаємо теплим пледом, повністю остудити.
Заготовляйтесь на зиму із задоволенням!