У скарбничку вдалих та стовідсотково перевірених рецептів здорового харчування для запасливої господині-кулінара ми підготували рецепт чудових морквяних котлеток. У даному випадку «корисне» дуже гармонійно поєднується з «смачним».
Інгредієнти
- Морква: 500 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Крупа манна: 4-5 ст. ложок
- Часник сушений: 1-2 зубчики
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Кріп (свіжий): 3 гілочки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 8 ст. ложок
- Панірувальні сухарі: 5 ст. ложок
Приготування
Усю моркву ретельно почистимо та помиємо. Також ретельно помиємо і кріп. Знімемо лушпиння з часнику та цибулини.
Нам треба подрібнити моркву. Дуже якісно це можна зробити за допомогою соковижималки: виходить чудовий морквяний сік, який для цього рецепту нам абсолютно не потрібен і досить суха морквяна макуха, яку ми будемо використовувати, як основу для котлет. Інші варіанти – це дрібна тертка або електрична м'ясорубка. Але виходить дуже волога морквяна маса, яку слід ретельно віджати до досягнення можливого ступеня сухості.
Дрібно порубаємо цибулю.
До м'якості та прозорості обсмажимо його у двох столових ложках олії на розпеченій сковороді.
Сухувату морквяну макуху (або ретельно віджату морквяну масу) викладемо в простору миску, куди і вб'ємо яйця, додамо манку, сіль, перець. Дуже енергійно перемішаємо.
Туди ж піде цибульна засмажка разом з олією та дрібно порубаний кріп. Знову перемішаємо.
Отриманий морквяний фарш відставимо на 20 хвилин — треба дати час манці набухнути.
Заготуємо з усієї маси відразу котлетки-кульки, щоб було зручно смажити.
Кожну таку котлетку добре обваляємо в сухарях.
Для процесу обсмажування встановимо середній рівень вогню і, заливши олію на дно перевіреної багаторазово сковороди, приступимо до смаження морквяних котлет: 4 хвилини на кожну сторону і котлетки готові.
Знімати пробу можна не відкладаючи: смачні овочеві котлетки чудово поєднуються з будь-якими гарнірами, які ви зазвичай подаєте з м'ясними аналогами.