Мякі вафлі на сметані

Пропоную рецепт м'яких вафель на сметані, які привабливо виглядають на столі разом з чашкою бадьорого напою, мають ніжну структуру та вершковий смак.

Пропоную покроковий рецепт м'яких вафель на сметані, які привабливо виглядають на столі разом з чашечкою напою, що бадьорить, мають ніжну м'яку структуру і вершковий смак. Такі вафлі зовсім не жирні, готуються просто і легко за допомогою електровафельниці.

Для рецепту краще взяти сметану з низьким відсотком жирності. Подачу ласощів можна доповнити солодким джемом, варенням, нарізкою із фруктів або ягодами.

Інгредієнти

  • Сметана: 125 г
  • Борошно пшеничне: 100 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 70 г
  • Ванілін: за смаком
  • Сіль: 1 щіпка
  • Розпушувач тіста: 6 г
  • Сік лимонний: 1 ч. ложка

Приготування

Заготовимо для рецепту м'яких вафель потрібні інгредієнти за списком.

З'єднаємо в мисці всі сипучі компоненти – борошно, розпушувач, ванілін, сіль. Інгредієнти обов'язково спільно просіюємо.

В окрему миску вбиваємо яйце великого розміру (або беремо 2 дрібні). Засипаємо цукровий пісок.

Міксером чи віночком інгредієнти збиваємо так, щоб вийшла однорідна маса з легкою піною.

У склад, що вийшов, вводимо сметану, знову перемішуємо.

Підготовлене борошно додаємо в яєчно-сметанную суміш. Перемішуємо.

У нас вийшло густе тісто, яке доповнюємо лимонним соком. Ще раз перемішуємо. Основа для м'яких вафель готова.

Розігріваємо електровафельницю. Порцію тіста (2 столові ложки) поміщаємо на поверхню. Випікаємо м'які вафлі на сметані приблизно 4 хвилини.

Готові вафлі акуратно знімаємо силіконовою лопаткою та поміщаємо на тарілку.

Всім чудового сніданку!