Салат Олів'є – дуже популярна страва, яка має безліч кулінарних варіацій приготування. Постійним інгредієнтом такого салату є консервований зелений горошок, але можна зробити Олів'є і без нього. Виходить Олів'є без горошку теж смачним. Щоб салат виглядав апетитно, намагайтеся нарізати інгредієнти однакового розміру. Салат Олів'є без горошку прикрасить святковий стіл, і в будні його можна запропонувати до вечері.
Інгредієнти
- Ковбаса: 150 г
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Майонез: 2-3 ст. ложки
- Цибуля зелена: 4 пера
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту салату відваримо заздалегідь картоплю, моркву та яйця. Інгредієнти остудити після варіння та очистити. Сорт ковбаси – на ваш розсуд. Промиваємо огірок та зелень.
Порядок подрібнення інгредієнтів не відіграє ролі. Почнемо з ковбаси. Подрібнюємо продукт у формі невеликих кубиків.
Доповнюємо нарізку із ковбаси огірком. Його також нарізаємо кубиком.
Курячі яйця для Олів'є шаткуємо кубиками, перекладаємо до інгредієнтів.
На черзі — морквина та картопля. Коренеплоди нарізаємо також кубиками.
Нарізаємо кільцями зелену цибулю, кидаємо в салат. За смаком склад салату солимо і перчимо. Заправляємо улюбленим майонезом.
Інгредієнти салату перемішуємо. Перед подачею на стіл Олів'є охолоджуємо.
Всім смачного!