Овочеве асорті на зиму з огірків, моркви та цибулі

Заготівлі на зиму з овочів пропоную поповнити овочевим асорті на зиму з огірків, моркви та цибулі. Різносол виходить ароматним та пікантним за смаком.

Заготівлі на зиму з овочів пропоную поповнити розносолом з огірків, які маринуються разом із морквою та цибулею. Домашнє асорті з овочів виходить ароматним, пікантним за смаком завдяки присутності у складі перця і спецій. Смачне овочеве асорті на зиму з огірків, моркви та цибулі до столу можна запропонувати разом із стравами з м'яса, курки, риби або картопляним гарніром.

Кількість інгредієнтів надано на банку об'ємом 0,5 л. Скляну банку обов'язково простерилізуйте, кришку до неї прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 250-300 г
  • Морква: 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Перець пекучий: 2 кільця
  • Часник: 1 зубчик
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець чорний (горошком): 3 шт.
  • Перець запашний горошком: 2 шт.
  • Петрушка: 2 гілочки
  • Гірчиця зернова: 1 ч. ложка
  • Вода: 300 мл
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 2 ч. ложки
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка

Приготування

Щоб приготувати на зиму асорті із овочів, візьмемо потрібні інгредієнти.

Ретельно промиваємо огірки, очищаємо морквину із цибулею. Нарізаємо для заготівлі огірки невеликими брусочками, моркву – кільцями, цибулю – півкільцями.

На дно стерилізованої банки кладемо гілочки петрушки та лавровий лист. Додаємо кільця пекучого перцю. Кидаємо очищений зубчик часнику та горошини перцю.

Щільно заповнюємо банку нарізаними огірками, морквою та цибулею.

Всипаємо до овочів зерна гірчиці.

Для маринаду у воду всипаємо сіль та цукор. Маринад на вогні доводимо до кипіння. Проварюємо протягом хвилини. Вливаємо оцет і знімаємо з вогню. Гарячим маринадом заливаємо овочі у банку.

Банку з асорти накриваємо кришкою і злегка прокручуємо її. Банку ставимо в каструлю, на дно якої кладемо тканинну серветку. Вливаємо теплу воду та доводимо до кипіння. Стерилізуємо заготівлю 10 хвилин.

Акуратно банку з асорті дістаємо із води. Щільно фіксуємо кришкою. Перевіряємо на герметичність, поклавши банку на бік. Потім заготовку ставимо дном нагору. Накривши ковдрою, остудити протягом доби, для зберігання прибираємо до зими в прохолодне місце.

Всім смачного!