Сезон овочів радує вас багатим урожаєм? Тоді обов'язково зробіть на зиму заправку для перших чи других страв. Пропоную вам покроковий рецепт овочевої заправки для супу без варіння, яке допоможемо впоратися з приготуванням смачних страв на раз-два.
Наша овочева заправка для супу без варіння зберігається досить довго, незважаючи на те, що інгредієнти в ній у сирому вигляді. Можливе таке завдяки солі (використовувати краще за морську), яка виступає в ролі консерванту в заготівлі.
Закладаючи заправку в суп, пам'ятайте, що вона вже досить солена, не переборщіть зі спеціями.
Інгредієнти
- Помідори: 300 г
- Солодкий болгарський перець: 320 г
- Цибуля ріпчаста: 250 г
- Петрушка: 1 пучок
- Морква: 350 г
- Сіль морська: 160 г
Приготування
Ось інгредієнти, які нам знадобляться для заправки на зиму. Увага: вага овочів – у вже очищеному вигляді. Відразу підготуйте тару, банки мають бути чистими та сухими.
Від помідорів нам знадобиться тільки щільна частина. Тому плоди розрізаємо на четвертинки. З кожної часточки витягаємо м'якоть, використовуючи її надалі для салатів чи соусів.
Заготівлю із помідорів нарізаємо у формі дрібних кубиків.
Перець (будь-якого кольору) очищаємо від насіння. Подрібнюємо кубиком.
А ось морквину для овочевої заправки на зиму просто натрьом. Краще використовувати велику тертку.
Від лушпиння очищаємо цибулю і рубаємо її шматочками.
Склад нашої овочевої заправки урізноманітним зеленню. Петрушку, попередньо промиту та обсушену, подрібнюємо. Зелену нарізку відправляємо до решти інгредієнтів.
Інгредієнти посипаємо сіллю (трохи спеції залиште).
Між собою компоненти овочевої заправки добре перемішуємо.
Розкладаємо заправку із сирих овочів у банки, утрамбовуючи та зливаючи сік. Зверху ще посипаємо трохи сіллю.
Тару щільно закриваємо кришками. Заправку з овочів зберігаємо на вільній полиці холодильника.
Готуйте із задоволенням!