Овочевий салат на зиму без стерилізації

Поповнити колекцію заготовок пропоную смачним салатом овочевим на зиму без стерилізації. У складі різносолу помідори, солодкий болгарський перець, цибуля та морквина.

Поповнити колекцію заготовок на зиму пропоную смачним салатом із овочів. У складі різносолу помідори, солодкий болгарський перець, цибуля та морквина. Приготувати овочевий салат на зиму без стерилізації досить легко. Примітна заготівля ще й тим, що її можна зберігати при кімнатній температурі. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить салат на дві банки об'ємом 0,5 л. Банки для зберігання такого салату простерилізуйте зручним способом, а кришки обов'язково прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Помідори: 750 г
  • Солодкий болгарський перець: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 250 г
  • Морква: 250 г
  • Цукор: 50 г
  • Сіль: 8 г
  • Перець чорний (горошком): 12 шт.
  • Олія рослинна: 20 мл
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Візьмемо для салату овочі, відміряємо необхідну кількість спецій. Зверніть увагу, що вага зазначених інгредієнтів дано в очищеному вигляді.

Для салату нарізаємо помідори невеликими скибочками, подрібнюємо цибулю у формі напівкілець.

Очищений солодкий болгарський перець нарізаємо смужками. Моркву подрібнюємо за допомогою великої тертки.

Вміст із овочів солимо, додаємо цукор, чорний перець горошком. Вливаємо столовий оцет і олію.

Інгредієнти салату між собою добре перемішуємо та залишаємо так на півтори години. За цей час вміст двічі-тричі перемішати. Виділиться велика кількість соку.

Овочевий салат перекладаємо у відповідну каструлю. На середньому вогні доводимо до кипіння. Потім нагрівання плити зменшуємо та варимо овочевий салат 30 хвилин, періодично його перемішуємо.

Перекладаємо салат у підготовлені стерилізовані банки, закручуємо кришками. Перевернувши банки догори дном, укутуємо їх теплим пледом. Остуджуємо салат протягом доби.

Приємного вам апетиту!