Поповнити колекцію заготовок на зиму пропоную смачним салатом із овочів. У складі різносолу помідори, солодкий болгарський перець, цибуля та морквина. Приготувати овочевий салат на зиму без стерилізації досить легко. Примітна заготівля ще й тим, що її можна зберігати при кімнатній температурі. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить салат на дві банки об'ємом 0,5 л. Банки для зберігання такого салату простерилізуйте зручним способом, а кришки обов'язково прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Помідори: 750 г
- Солодкий болгарський перець: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 250 г
- Морква: 250 г
- Цукор: 50 г
- Сіль: 8 г
- Перець чорний (горошком): 12 шт.
- Олія рослинна: 20 мл
- Оцет 9%: 25 мл
Приготування
Візьмемо для салату овочі, відміряємо необхідну кількість спецій. Зверніть увагу, що вага зазначених інгредієнтів дано в очищеному вигляді.
Для салату нарізаємо помідори невеликими скибочками, подрібнюємо цибулю у формі напівкілець.
Очищений солодкий болгарський перець нарізаємо смужками. Моркву подрібнюємо за допомогою великої тертки.
Вміст із овочів солимо, додаємо цукор, чорний перець горошком. Вливаємо столовий оцет і олію.
Інгредієнти салату між собою добре перемішуємо та залишаємо так на півтори години. За цей час вміст двічі-тричі перемішати. Виділиться велика кількість соку.
Овочевий салат перекладаємо у відповідну каструлю. На середньому вогні доводимо до кипіння. Потім нагрівання плити зменшуємо та варимо овочевий салат 30 хвилин, періодично його перемішуємо.
Перекладаємо салат у підготовлені стерилізовані банки, закручуємо кришками. Перевернувши банки догори дном, укутуємо їх теплим пледом. Остуджуємо салат протягом доби.
Приємного вам апетиту!