Приготувати ситний та апетитний плов із куркою можна в духовці. Для рецепту знадобляться такі інгредієнти, як і для звичайного плову на плиті. Томитись плов буде в горщику. Смачний плов з куркою в горщику в духовці – чудова страва для будь-якого застілля!
Інгредієнти
- Філе куряче: 250 г
- Рис пропарений: 150 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Приправа для плову: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Вода: скільки потрібно
Приготування
Візьмемо за списком зазначені продукти. Очищаємо моркву та цибулю, овочі ополіскуємо.
Куряче філе перекладаємо на обробну поверхню та нарізаємо невеликим кубиком. На сковороді прогріваємо олію, завантажуємо в неї нарізку з курятини і обсмажуємо, періодично перемішуючи, до легкої скоринки.
Моркву натираємо, цибулю подрібнюємо шматочками. Овочеву заготовку перекладаємо на сковороду та обсмажуємо разом із куркою 2 хвилини.
На сковороду викладаємо рис. На смак інгредієнти солимо і додаємо приправу для плову. Перемішуємо, обсмажуємо протягом хвилини.
Заготівлю зі сковороди перекладаємо в змащений горщик (заповнити ємність потрібно наполовину).
Заливаємо в горщик кип'ячену воду так, щоб вона покрила вміст на 2 см вище.
Горщик, накритий кришкою, ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Час приготування плову – близько 50 хвилин.
Апетитний і ситний плов із куркою, приготований у горщику в духовці, подаємо до столу. Всім смачного!