Пропоную до обідньої трапези зварити смачний розсольник. Для бульйону я взяла м'ясо качки, суп вийшов чудовим, ситним. За традицією розсольник варять із перлівкою, але я замінила цю крупу рисом. До столу розсольник із качки з рисом можна запропонувати зі сметаною та свіжим хлібом.
Інгредієнти
- Качка: 300 г (будь-яка частина)
- Картопля: 2 шт.
- Рис: 3 ст. ложки
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Огірок солоний: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Лист лавровий: 1 шт.
- Зелень сушена: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: 1,75 л
Приготування
Щоб зварити розсольник із рисом із качки, підготуємо потрібні інгредієнти. Качку промиваємо під холодною водою.
Качку варимо протягом 1,5 годин. Відварене м'ясо дістаємо з каструлі та остуджуємо. Коли качка охолоне, наріжемо її шматочками і повернемо до бульйону. При необхідності доливаємо воду з чайника.
Очищаємо картоплю та нарізаємо її брусочками. Варимо картоплю 5 хвилин.
Промиваємо рис, додаємо його до картоплі. Спільно варимо 15 хвилин.
Очищаємо морквину та цибулю. Морквину крупно натираємо, цибулю шаткуємо шматочками. На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо заготівлю з овочів та пасеруємо 5 хвилин.
Солоний огірочок нарізаємо у формі маленьких кубиків. Додаємо нарізку до овочів на сковороду. Продовжуємо обсмажувати ще 2-3 хвилини.
До інгредієнтів на сковороду викладаємо томатну пасту. Вливаємо пару столових ложок бульйону з каструлі. Гасимо овочі з огірком 3-4 хвилини.
Овочі зі сковороди перекладаємо у каструлю. Варимо ще 5 хвилин. Наприкінці варіння розсольник на смак солимо і перчимо. Додаємо лавровий лист і сушену зелень (можна і свіжу, і заморожену).
Домашній розсольник із качки з рисом розливаємо по тарілках та пригощаємося. Всім приємній трапезі!