Салат «Мімоза» з куркою

Салат Мімоза – це класика радянського застілля, що займає гідну гастрономічну нішу з такими стравами як Оселедце під Оліє і Шубою. І в сучасному меню можна зустріти цей салат, що «нестаріє».

При згадці салату під назвою «Мімоза» нам відразу представляється закуска, красиво оформлена шарами з оригінальним жовтим верхом, що асоціюється з весняною квіткою. Салат Мімоза – це класика радянського застілля, що займає гідну гастрономічну нішу з такими стравами як Оселедце під Оліє і Шубою. І в сучасному меню можна зустріти цей салат, що «нестаріє».

Основний інгредієнт салатної страви – це рибні консерви в олії. Але оскільки кожна господиня вільна імпровізувати на кухонному олімпі, то рибний продукт легко можна замінити м'ясом, наприклад, курячим. Апетитний салат «Мімоза» з куркою за своїми смаковими якостями анітрохи не поступається «оригіналу».

Куряче м'ясо чудово поєднується в салаті з відвареною картоплею, морквою, яйцями. Шари промазуються нежирним майонезом (дозволяється замінити сметаною). Мій покроковий рецепт салату Мімоза з куркою простий у реалізації, впорається з ним навіть хазяйка-початківець.

Зверніть увагу, що час приготування вказано без урахування часу на варіння інгредієнтів.

Інгредієнти

  • М'ясо куряче: 250 г (грудка або філе)
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Зелень свіжа: для прикраси

Приготування

Для Мімози беремо потрібні продукти. Коренеплоди відварюємо у присоленій воді. Картоплю разом із морквою тільки промиваємо, шкірку зчищати не потрібно. Паралельно варимо до готовності куряче м'ясо (підійде і стегенце), яйця. Відварені компоненти салату остудити, очищати.

Першим шаром покладемо на тарілку натерту картоплю. На картопляному шарі зробимо сіточку з майонезу.

За картопляним шаром піде шар із подрібненої шматочками курятини.

Закриваємо курячий шар цибульною нарізкою. До речі, якщо вам попалася цибуля з гірким смаком, то краще її після нарізки потримати хвилин 5 або 7 окропу, а потім віджати.

Цибулевий шар також накриваємо сіткою з майонезу.

Натираємо варену морквину. Цей шар теж промазуємо майонезом.

Переходимо до формування шарів із яєць. Їх потрібно спочатку розділити на складові: білки та жовтки. Великою теркою подрібнюємо білки. Укладаємо їх на морквяний шар.

Добре змащуємо білковий ряд майонезом.

А ось жовтки, що залишилися, подрібнюємо теркою з дрібними осередками. Додатково салат Мімоза можна прикрасити свіжою зеленню (на ваш розсуд). Рекомендується салат перед подачею залишити в холодильнику для кращого просочення шарів.

Смачний салат Мімоза з куркою готовий! Приємного всім перекушування!