З готового листкового тіста можна приготувати найрізноманітнішу випічку, у тому числі самсу. Пропоную до перекушування зробити соковиту самсу з начинкою з м'ясного фаршу та гарбуза. Виходить така самса з фаршем і гарбузом смачним, смачним і апетитним, голодними ваші домочадці не залишаться. Для рецепту підійде будь-який м'ясний фарш, я використала заготівлю зі свинини.
Інгредієнти
- Тісто листкове бездрожжеве: 250 г
- Фарш м'ясний: 200 г
- Гарбуз: 150 г (очищена)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Яйце куряче: 1 шт. (Для змащування)
- Кунжут: 1 ч. ложка
- Борошно пшеничне: 1 ч. ложка (для розкочування тіста)
Приготування
Щоб спекти в духовці самсу з фаршем та гарбузом, підготуємо інгредієнти. Листкове тісто попередньо розморожуємо. Очищаємо гарбуз та цибулю.
Для начинки натираємо гарбуз. Цибулю шаткуємо шматочками. У мисці з'єднуємо м'ясний фарш, гарбуз та цибулю. Інгредієнти на смак солимо і перчимо. Можна додати свої улюблені спеції або приправи.
Між собою інгредієнти перемішуємо. Начинка для домашньої самси готова.
Розморожене тісто скочуємо в рулет.
Нарізаємо рулет із листкового тіста на шматочки шириною приблизно 3 см. У мене вийшло 6 шматочків.
Поверхню присипаємо борошном. Шматочки тіста ставимо зрізом униз. Притискаємо кожну заготівлю долонею, а потім розкочуємо в коржики.
На кожен корж поміщаємо порцію приготованої начинки.
Щільно скріплюємо краї, формуючи трикутну самсу.
Самсу перекладаємо на лист швом вниз. Збиваємо яйце, змащуємо їм самсу і зверху посипаємо кунжутом.
Ставимо лист з самсою в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 35 хвилин.
Домашня самса з фаршем і гарбузом вийшла смачною та соковитою. Всім смачного!