З такого субпродукту як качині шийки можна приготувати смачні борщ зі свіжою капустою. Суп виходить з насиченим смаком, наваристими та апетитними. Підготовка качиних шийок вимагатиме варіння протягом 3-х годин, щоб м'ясо добре відходило від кісток. Але такі довгі часові витрати цілком себе виправдовують – домашні борщ зі свіжою капустою і качиними шийками чудово урізноманітнять ваше обіднє меню.
Інгредієнти
- Качині шийки: 500 г
- Картопля: 3 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Помідори: 1-2 шт.
- Капуста білокачанна: 200 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: 2-3 гілочки
- Вода: 1,7 л (+ скільки потрібно для бульйону)
Приготування
Щоб зварити смачні щі зі свіжою капустою та качиними шийками, підготуємо потрібні інгредієнти.
Качині шийки промиваємо під проточною водою. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою. Після закипання знімаємо піну, при помірному кипінні варимо 3 години. Варені шийки дістаємо з каструлі та остуджуємо. М'ясний бульйон, що вийшов, доповнюємо необхідною кількістю кип'яченої води і за смаком солимо. Бульйон доводимо до кипіння.
Очищаємо картоплю. Нарізаємо бульби невеликими брусочками чи кубиками. Доводимо до кипіння.
Свіжу білокачанну капусту шаткуємо тонкими смужками. Подрібнену капусту викладаємо в каструлю. Разом із картоплею варимо 20 хвилин.
Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними шматочками. Розігріваємо на сковороді олію, викладаємо нарізку з цибулі. Пасеруємо 5 хвилин, періодично перемішуючи.
Морквину подрібнюємо за допомогою терки. Перекладаємо натерту морквину до цибулі на сковороду. Перемішуємо, продовжуємо пасерувати протягом 5 хвилин.
З качиних шийок знімаємо м'ясо, поділяємо на волокна або нарізаємо шматочками. М'ясо перекладаємо на сковороду до овочів. Перемішуємо, смажимо ще 3 хвилини.
Ретельно промиваємо помідор. Натираємо його. Томатну масу, що вийшла, переправляємо до інгредієнтів на сковороду. Перемішуємо, гасимо протягом 5-6 хвилин.
Вміст сковороди перекладаємо в каструлю до капусти та картоплі. Перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо щі ще 5-6 хвилин. В кінці приготування борщ пробуємо на смак. Досолюємо, перчимо. До складу щей додаємо нарубану зелень.
Готовим щам з качиними шийками даємо настоятися під кришкою хвилин 10, а потім уже розливаємо в тарілки. Пропонуємо щі зі свіжою капустою та качиними шийками на стіл із майонезом або сметаною. Смачного!