Щи зі свіжою капустою та качиними шийками

З такого субпродукту як качині шийки можна приготувати смачні борщ. Домашні щі зі свіжою капустою та качиними шийками чудово урізноманітнять ваше обіднє меню.

З такого субпродукту як качині шийки можна приготувати смачні борщ зі свіжою капустою. Суп виходить з насиченим смаком, наваристими та апетитними. Підготовка качиних шийок вимагатиме варіння протягом 3-х годин, щоб м'ясо добре відходило від кісток. Але такі довгі часові витрати цілком себе виправдовують – домашні борщ зі свіжою капустою і качиними шийками чудово урізноманітнять ваше обіднє меню.

Інгредієнти

  • Качині шийки: 500 г
  • Картопля: 3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Помідори: 1-2 шт.
  • Капуста білокачанна: 200 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: 2-3 гілочки
  • Вода: 1,7 л (+ скільки потрібно для бульйону)

Приготування

Щоб зварити смачні щі зі свіжою капустою та качиними шийками, підготуємо потрібні інгредієнти.

Качині шийки промиваємо під проточною водою. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою. Після закипання знімаємо піну, при помірному кипінні варимо 3 години. Варені шийки дістаємо з каструлі та остуджуємо. М'ясний бульйон, що вийшов, доповнюємо необхідною кількістю кип'яченої води і за смаком солимо. Бульйон доводимо до кипіння.

Очищаємо картоплю. Нарізаємо бульби невеликими брусочками чи кубиками. Доводимо до кипіння.

Свіжу білокачанну капусту шаткуємо тонкими смужками. Подрібнену капусту викладаємо в каструлю. Разом із картоплею варимо 20 хвилин.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними шматочками. Розігріваємо на сковороді олію, викладаємо нарізку з цибулі. Пасеруємо 5 хвилин, періодично перемішуючи.

Морквину подрібнюємо за допомогою терки. Перекладаємо натерту морквину до цибулі на сковороду. Перемішуємо, продовжуємо пасерувати протягом 5 хвилин.

З качиних шийок знімаємо м'ясо, поділяємо на волокна або нарізаємо шматочками. М'ясо перекладаємо на сковороду до овочів. Перемішуємо, смажимо ще 3 хвилини.

Ретельно промиваємо помідор. Натираємо його. Томатну масу, що вийшла, переправляємо до інгредієнтів на сковороду. Перемішуємо, гасимо протягом 5-6 хвилин.

Вміст сковороди перекладаємо в каструлю до капусти та картоплі. Перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо щі ще 5-6 хвилин. В кінці приготування борщ пробуємо на смак. Досолюємо, перчимо. До складу щей додаємо нарубану зелень.

Готовим щам з качиними шийками даємо настоятися під кришкою хвилин 10, а потім уже розливаємо в тарілки. Пропонуємо щі зі свіжою капустою та качиними шийками на стіл із майонезом або сметаною. Смачного!