У моїй кулінарній колекції заготовок із овочів є чудовий покроковий рецепт солодких помідорів половинками на зиму, які виходять смачними та пікантними. Такі помідори чудово доповнять м'ясні страви чи страви з курки. Подати їх до столу можна з улюбленим гарніром (я люблю картопляний).
Пропонована кількість інгредієнтів розрахована на 2 баночки об'ємом 900 мл. Помідорів може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено у списку.
Інгредієнти
- Помідори: 1100 г
- Часник: 4 зубки
- Петрушка: 4 гілочки
- Цукор: 100 г
- Сіль: 1 ч. ложка
- Лист лавровий: 2 шт.
- Перець чорний (горошком): 8 шт.
- Оцет 9%: 3 ст. ложки
Приготування
Підготуємо для зимової заготівлі інгредієнти за списком. Помідори та зелень добре промиваємо. Відразу стерилізуємо банки, а кришки кип'ятимо.
У стерилізовану банку кладемо пару гілочок свіжої петрушки і 2 очищені часникові зубки.
Помідори розрізаємо на дві половинки. Вкладаємо половинки у банку, заповнюючи її повністю.
Половинки помідор заливаємо окропом. На банку накидаємо кришку і залишаємо в такому положенні помідори на 15 хвилин.
Акуратно воду з баночки зливаємо в невелику каструльку. Всипаємо цукор, сіль, додаємо чорний перець горошком та лавровий лист. Вливаємо оцет, доводимо до кипіння, проварюємо маринад 2-3 хвилини.
Солодкий маринад, що вийшов, переливаємо в банку до помідорів. Закручуємо банку кришкою.
Банку ставимо вгору дном, обгортаємо пледом або ковдрою і повністю остуджуємо. Зберігати таку заготівлю краще у прохолодному місці.
Смачних вам заготовок на зиму!