За традицією домашні чебуреки готують із прісного тіста. Але багато господарок часто практикують на кухні та інші способи замісу чебуречного тіста. Мені подобається кулінарний варіант тесту для чебуреків на мінеральній воді. З таким тестом чебуреки завжди виходять хрусткими, з тонкою скоринкою, повітряними. Основна умова вдалого тесту – це холодна, практично крижана мінеральна вода з газом. Приготувати тісто для хрумких чебуреків на мінералці під силу навіть новачкам. Приступаємо.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 500 г
- Вода мінеральна: 300 мл (сильногазована)
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 0,5 ч. ложки
Приготування
Підготуємо за списком необхідні продукти для чебуречного тесту. Перед замісом можна мінералку на кілька хвилин прибрати в морозилку, щоб вона стала крижаною.
Яйце розбиваємо у миску. Всипаємо цукор та сіль. Інгредієнти збиваємо міксером.
У яєчну масу, що вийшла, тонким цівком вливаємо охолоджену мінеральну воду, при цьому продовжуючи працювати віночком.
Далі в склад, що вийшов додаємо рослинне масло. Інгредієнти збиваємо ще 1-2 хвилини.
В окрему глибоку миску просіюємо борошно пшеничне, в центрі робимо поглиблення.
У цей поглиблення вливаємо приготовлену суміш на основі мінеральної води.
Спочатку перемішуємо інгредієнти за допомогою ложки у мисці. Коли збереться борошняна грудка, продовжуємо заміс тесту вже на столі. Місимо доти, доки тісто не буде прилипати до долонь (приблизно 7-8 хвилин).
Тісто, що вийшло, перекладаємо в поліетиленовий мішечок і прибираємо охолоджуватися на полицю холодильника на 1 годину.
Тісто на мінеральній воді для чебуреків готове до роботи. Ліпимо чебуреки з улюбленою начинкою. Приємного вам клопоту на кухні!