Тісто для пельменів з оцтом та олією

Кулінарний успіх домашніх пельменів – це смачна начинка та вдало замішане тісто. Пропоную вам покроковий рецепт тіста для пельменів з оцтом та олією.

Кулінарний успіх домашніх пельменів – це смачна начинка та вдало замішане тісто. Пропоную вам покроковий рецепт тесту для пельменів з оцтом та олією, яка відмінно тримає форму при варінні. Цей спосіб замісу перевірений мною вже не раз і завжди пельмішки з ним виходять бездоганними. До речі, таке тісто можна використовувати для приготування вареників та мантів.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Вода: 250 мл
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Борошно пшеничне: 450 г
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Приготування

Візьмемо потрібні інгредієнти, відміряємо їх відповідно до зазначених пропорцій. Вода має бути кип'яченою, у теплому стані. Яйце краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.

У відповідну ємність розбиваємо куряче яйце. До нього вливаємо столовий оцет і олію. Кидаємо солону спецію.

Добре перемішуємо інгредієнти, у процесі вони мають стати однорідною сумішшю.

У цю суміш вливаємо теплу воду. Віночком перемішуємо інгредієнти.

У суміш, що вийшла, починаємо невеликими порціями просівати пшеничне борошно.

Починаємо заміс тесту. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. У результаті тісто не повинне липнути до долонь, бути еластичним та пружним.

Тісто з оцтом та олією перекладаємо в поліетиленовий мішечок. На півгодини тісто «ховаємо» у холодильник. Цей час присвячуємо приготуванню начинки.

Використовуємо тісто за призначенням. Вдалої вам ліплення та смачних пельменів!