Кулінарний успіх домашніх пельменів – це смачна начинка та вдало замішане тісто. Пропоную вам покроковий рецепт тесту для пельменів з оцтом та олією, яка відмінно тримає форму при варінні. Цей спосіб замісу перевірений мною вже не раз і завжди пельмішки з ним виходять бездоганними. До речі, таке тісто можна використовувати для приготування вареників та мантів.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 1 шт.
- Вода: 250 мл
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Борошно пшеничне: 450 г
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Приготування
Візьмемо потрібні інгредієнти, відміряємо їх відповідно до зазначених пропорцій. Вода має бути кип'яченою, у теплому стані. Яйце краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.
У відповідну ємність розбиваємо куряче яйце. До нього вливаємо столовий оцет і олію. Кидаємо солону спецію.
Добре перемішуємо інгредієнти, у процесі вони мають стати однорідною сумішшю.
У цю суміш вливаємо теплу воду. Віночком перемішуємо інгредієнти.
У суміш, що вийшла, починаємо невеликими порціями просівати пшеничне борошно.
Починаємо заміс тесту. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. У результаті тісто не повинне липнути до долонь, бути еластичним та пружним.
Тісто з оцтом та олією перекладаємо в поліетиленовий мішечок. На півгодини тісто «ховаємо» у холодильник. Цей час присвячуємо приготуванню начинки.
Використовуємо тісто за призначенням. Вдалої вам ліплення та смачних пельменів!