Томатний сік на зиму без стерилізації

З помідорів на зиму можна приготувати безліч найрізноманітніших заготовок. Пропоную вам покроковий рецепт томатного соку на зиму без стерилізації.

З помідорів на зиму можна приготувати безліч найрізноманітніших заготовок. Так як у моїй сім'ї люблять томатний сік, я не втрачаю нагоди зробити його в домашніх умовах. Пропоную вам покроковий рецепт томатного соку на зиму без стерилізації, який виходить дуже апетитним. Смакові якості такого напою можна скоригувати безпосередньо перед вживанням. Зберігати домашній томатний сік рекомендується у прохолодному місці. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 0,75 л готового соку.

Інгредієнти

  • Помідори: 1 кг
  • Сіль: 0,5 ч. ложки без гірки

Приготування

Візьмемо для приготування соку стиглі помідори. Відміряємо необхідну кількість солі. Для варіння соку знадобиться об'ємна каструля. Обов'язково простерилізуйте банки, в яких зберігатиметься сік, а також прокип'ятіть кришки.

Стиглі м'ясисті помідори промиваємо під проточною водою. Нарізаємо для подальшого подрібнення помідори часточками, видаляючи плодоніжку.

По черзі опускаємо помідорні часточки в чашу м'ясорубки і прокручуємо їх. Виходить така томатна маса, відразу в неї додаємо сіль і перемішуємо.

Доводимо вміст у каструлі до кипіння та проварюємо томатний сік протягом 15 хвилин. Під час варіння на поверхні утворюється піна, знімати її не обов'язково.

А тепер томатну масу, що вийшла, потрібно протерти крізь сито. У результаті виходить томатний сік ніжної консистенції.

Томатний сік, поки він гарячий, одразу переливаємо у підготовлені стерилізовані банки. Закручуємо банки, перевертаємо догори дном і остуджуємо під ковдрою.

Смачних та корисних усім заготовок!