Смачні домашні млинці – чудове частування для Масляної. Поласувати апетитними тонкими млинцями можна і без святкового приводу, а просто у буденний день за сніданком, обідом чи вечірнім перекушуванням. Для тонких млинців із дірочками замісити тісто пропоную на молоці, без соди. Ось покроковий рецепт тонких млинців з дірочками без соди, з реалізацією якого, я впевнена, ви впораєтеся без проблем. Подачу млинців можна урізноманітнити сметаною, молоком, що згущує, або іншими солодкими соусами.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 3 шт.
- Молоко: 1 ст.
- Вода (окріп): 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Цукор: 3 ч. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Олія вершкове: 2 ст. ложки (розпалене)
Приготування
Підготуємо для рецепту вказані продукти. Молоко переливаємо в каструльку і прогріваємо до теплого стану. Вершкове масло|мастило| потрібно відразу розтопити.
У миску розбиваємо яйця. Підсипаємо до них цукровий пісок та сіль. Віночком інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшов однорідний склад. Сильно збивати яйця не рекомендується, щоб готові млинці не вийшли твердими.
У яєчну суміш, що вийшла, виливаємо половину норми теплого молока. Перемішуємо інгредієнти віночком.
У рідку молочну масу просіюємо борошно пшеничне. Добре перемішуємо до одержання густого тіста без грудочок.
У густе тісто вливаємо решту молока і знову добре перемішуємо.
Далі в миску цівкою вливаємо окріп. У процесі обертаємо постійно віночком.
У млинце, яке у нас вийшло, додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Якщо тісто вийшло занадто рідким, то всипте ще трохи борошна. Готовому млинцевому тесту даємо "відпочити" хвилин 10.
Розігріваємо оптимально поверхню змащеної сковороди. Порцію тіста вливаємо в центр розжареної сковороди і розподіляємо по всій поверхні. Смажимо млинець з дірочками з кожного боку приблизно по 45-50 секунд. Я смажила млинці на сковороді діаметром 22 см, вийшло 20 штук.
Ось які гарні млинці з дірочками вийшли! Усім приємного перекушування!