Сьогодні на продовольчих прилавках у будь-який сезон можна зустріти яблука, а, отже, зварити варення з даного фрукта не важко протягом усього року.
Щоправда, справжні цінителі яблучної ласощі не стануть оскаржувати кулінарну думку про те, що найсмачніші ласощі виходять із домашнього свіжого врожаю. Кінець літа і осінь – чудова пора, що запастися на зиму апетитним варенням. Пропоную вам покроковий рецепт яблучного варення часточками, яке просто готується.
Таке яблучне варення часточками подобається мені і своєю консистенцією, і приємним кольором, і можливістю використовувати його як начинку для домашніх пирогів і пиріжків.
Інгредієнти
- Яблука: 500 г (кисло-солодкі)
- Цукор: 500 г
Приготування
Для рецепту беремо яблука кисло-солодкого гатунку. Відміряємо необхідну кількість цукрового піску. З цього набору продуктів виходить баночка яблучного варення об'ємом 0,5 л.
Під проточною водою промиваємо плоди яблук, які мають бути без видимих ушкоджень.
Овочечисткою (або ножем) тонко зрізаємо з яблук шкірку. Подрібнюємо фрукт скибочками без насіння. Вага яблучної нарізки має бути 500 г.
Заготівлю із яблук засипаємо цукровим піском. Інгредієнти ложкою обережно перемішуємо.
А тепер почекаємо пару годин, щоб яблука під впливом солодкого компонента пустили сік, а цукрові кристали розчинилися.
Солодку яблучну заготівлю для варення переміщуємо у відповідну каструлю. На середньому вогні доводимо до кипіння.
Проварюємо яблука протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи.
Готове яблучне варення часточками викладаємо в підготовлену (заздалегідь стерилізовану) банку.
Банку з варенням закручуємо кришкою, остуджуємо, а потім ставимо у прохолодне місце.
Солодкого вам перекусу разом із варенням із яблук!