Для солодкого перекушування можна зробити смачні вафлі, тісто для яких замішується з використанням яблук. Пекти вафлі будемо в електровафельниці. На виході яблучні вафлі в електровафельниці виходять з легкою скоринкою зовні та м'якими усередині. Випічка урізноманітнює будь-яке чаювання – це ідеальний варіант для сніданку!
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукровий пісок: 5 столових ложок
- Кефір: 180 мл
- Олія рослинна: 50 мл
- Розпушувач тіста: 12 г
- Борошно пшеничне: 300 г
- Яблуко: 2-3 шт. (Середнє)
Приготування
Підготуємо інгредієнти за списком. Кефір та курячі яйця повинні бути кімнатної температури. Яблука ретельно промиваємо, в тісто вони підуть разом із шкіркою.
У миску розбиваємо курячі яйця, підсипаємо до них цукровий пісок. Інгредієнти збиваємо до однорідного складу.
У яєчну масу, що вийшла, вливаємо кефір і відразу ж додаємо рослинне масло. Інгредієнти перемішуємо.
Яблука подрібнюємо за допомогою терки. Яблучну масу перекладаємо в миску, перемішуємо вже ложкою.
Додаємо до інгредієнтів просіяне пшеничне борошно та розпушувач.
Знову добре перемішуємо інгредієнти ложкою до одержання густого тіста.
Поверхню електровафельниці змащуємо олією і розігріваємо. У центр поміщаємо дві столові ложки яблучного тіста.
Яблучні вафлі випікаємо близько 4-5 хвилин, орієнтуйтесь на властивості своєї техніки.
Вафлі з яблучною начинкою готові, пригощайтеся на здоров'я!