Домашні млинці – це смачна випічка не тільки для святкових гулянь, але і для посиденьок у колі рідних і друзів. Мені подобаються тонкі млинці на молоці, я часто їх готую. Пропоную до складу млинця додати подрібнений свіжий кріп. Виходять домашні млинці з кропом смачними, апетитними, м'якими та ніжними. До столу такі млинці можна запропонувати зі сметаною або нафарширувати несолодкими начинками.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 2 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Молоко: 500 мл
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 150 г
- Кріп (свіжий): 3 гілочки
Приготування
Щоб спекти на сковороді домашні млинці з кропом, підготуємо вказані інгредієнти. Продукти мають бути кімнатної температури. За потребою молоко прогріти в ковші або каструльці. Гілочки свіжого кропу промиваємо та обсушуємо. Товсті стебла видаляємо.
У глибоку миску розбиваємо курячі яйця. Всипаємо до них цукровий пісок та сіль. Віночком збиваємо інгредієнти так, щоб вийшов однорідний склад, але перестаратися не потрібно.
У яєчну масу, що вийшла, вливаємо молоко і знову перемішуємо віночком.
У молочно-яєчну суміш просіюємо в 2-3 заходи пшеничне борошно.
Як тільки підсипали порцію борошна, одразу перемішуємо її з молочною сумішшю. У результаті виходить тісто млинця без грудочок, однорідної консистенції, не дуже рідке.
У млинце на молоці відразу додаємо рослинне масло і перемішуємо.
Гілочки кропу дрібно шаткуємо і додаємо зелень в млинце, перемішуємо. Залишаємо тісто на 10-15 хвилин, щоб інгредієнти добре з'єдналися між собою.
Поверхню сковороди змащуємо олією і оптимально прогріваємо. Виливаємо на сковороду порцію млинця з кропом, розподіляючи по всій поверхні. Смажимо млинці з кропом приблизно по хвилині з кожного боку.
За бажанням після смаження млинці з кропом можна змастити розтопленим вершковим маслом. Подаємо млинці з кропом до столу. Пригощайтеся, приємного апетиту!