Куряча печінка – бюджетний субпродукт, з якого можна приготувати смачні та апетитні страви. Пропоную до обідньої трапези зварити гуляш. Страва виходить соковитою, запропонувати до столу гуляш із курячої печінки можна з улюбленим гарніром – картоплею, макаронами, кашею або рисом. Крім смаку страва має ще одну гастрономічну перевагу — готується гуляш швидко.
Інгредієнти
- Печінка куряча: 400 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сметана: 3 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Лист лавровий: 2 шт.
- Вода кип'ячена: 150 мл
Приготування
Візьмемо запропоновані інгредієнти. Очищаємо цибулю. Печінка має бути розмороженою. Сметану можна використовувати будь-якої жирності.
Цибулину кладемо на обробну поверхню і подрібнюємо у формі напівкілець.
Курячу печінку промиваємо, видаляємо прожилки. Великі шматочки печінки розрізаємо навпіл.
У сковороді прогріваємо олію. Викладаємо печінку та нарізку з цибулі. Обсмажуємо інгредієнти, періодично перемішуємо на сковороді. Печінка має змінитися у кольорі, а цибуля стати м'якою.
У невелику тару перекладаємо сметану. Підсипаємо борошно та спеції на свій смак. Енергійно перемішуємо. Заливка для печінки готова.
Заливку додаємо на сковороду. Кидаємо до печінки пару лаврових листочків.
Чекаємо, доки печінка в заливці закипить. Проварюємо печінку ще 2-3 хвилини.
Апетитний гуляш з курячої печінки готовий. Всім смачного та ситного перекушування!