Чи залишилося невикористаним картопляне пюре? Можна таку повноцінну страву використовувати як напівфабрикат для смаження оладок. Моя гастрономічна пропозиція — це оладки з картопляного пюре, які стануть у нагоді для ситного перекушування.
Хороші такі оладки з вареної картоплі разом зі сметаною або соусом.
Інгредієнти
- Картопляне пюре (готове): 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за перевагою
- Олія рослинна: 50 мл
Приготування
Беремо продукти за списком.
Очистивши цибулю від лушпиння, подрібнюємо її дрібними шматочками. У сковороді розігріваємо частину олії. Відправляємо в нього нарізку з цибулі і нудимо до приємного золотого кольору.
Цибулеву засмажку викладаємо в готове картопляне пюре.
Доповнюємо інгредієнти у мисці сирим яйцем.
До складу вводимо борошно. Кількість регулюємо самостійно. Можна спочатку додати 1,5 ст. ложки, а потім при перемішуванні підсипати ще. Борошно у нас "відповідає" за консистенцію тіста.
Приправляємо компоненти сіллю та меленими спеціями. З сіллю будьте «акуратнішими», адже картопляне пюре вже солоне.
Інгредієнти перемішуємо. Тісто на основі картопляного пюре має вийти однорідним за консистенцією, в'язким. Якщо є потреба, підсипте ще муки.
На сковороді прогріваємо залишок олії. Формуємо оладки з картопляного пюре за допомогою ложки. Обсмажуємо оладки із двох сторін.
Всім приємній трапезі!